Nieuws

Helga neemt afscheid maar toch ook weer niet...

Datum: 
vrijdag, 8 november, 2019

Al vanaf het begin is Helga Vos betrokken bij LochemEnergie. Destijds wilde zij zonnepanelen op het dak van haar huis. Vanuit die interesse was zij in 2010 bij de eerste bijeenkomst van een mogelijk op te richten burger-energiecoöperatie in 't Hart in Eefde. Zij meldde zich, met onder andere Marianne Scheepens, direct aan om als vrijwilliger de website van de toen nog op te richten coöperatie te ontwikkelen. Later bouwde ze ook de websites voor EefdeWaterkracht en Elektrip. Tot de dag van vandaag was zij achter de digitale schermen actief. Per 1 januari stopt zij met het beheer van de websites voor LochemEnergie. Reden:

Opbrengsten zonparken zichtbaar op onze website!

Datum: 
donderdag, 7 november, 2019

Waar doen we het allemaal voor? Zijn er ook resultaten bekend? Sinds kort is de elektriciteitsopbrengst van 4 van onze zonparken te zien op onze website lochemenergienet. Te zien is hoeveel deelnemers er zijn, hoeveel zonnepanelen (certificaten), wat de opbrengst dit jaar is en wat de opbrengst per paneel is. Daarbij een handige grafiek met de opbrengst per dag en over het gehele jaar.

LochemEnergie gaat ondernemen met elektrische deelauto’s!

Datum: 
woensdag, 6 november, 2019

Op de ALV van 31 oktober gaf Tonnie Tekelenburg het startsein voor een grote auto-deel-campagne door de leden aan het denken te zetten over 4 opties voor autodelen: -1. Losse verhuur -2. Jij investeert maar LochemEnergie koopt nieuwe auto voor jou met 25% korting -3. ‘Adoptie van een leaseauto' en -4. Je eigen elektrische auto inbrengen. Dat gaf leuke reacties! De aanleiding voor deze campagne was dat op de ledenvergadering van 15 mei jl. 42 van de 44 leden zeiden het een goed idee vinden als LochemEnergie zou gaan ondernemen met elektrische deelauto’s. Top! Dat moet dus lukken. Zeker ook met de fijne reserveringsapp. Hoe het werkt? >>>

Eerste snellaadpaal bij gemeentehuis aan Hanzeweg

Datum: 
woensdag, 6 november, 2019

December wordt de eerste snellaadpaal in de gemeente Lochem geplaatst. Mooi is dat LochemEnergie deze snellader gaat exploiteren. Dat houdt in dat we voor zoveel mogelijk eigen opgewekte energie gebruiken, en dat we met de opbrengst - in overleg met onze leden - weer investeren in uitbeiding van het laadpalennetwerk. Een snellaadpaal levert aanmerkelijke verkorting van de laadtijd op. Met 20 tot 30 minuten zijn alle auto's in ieder geval tot 80% geladen.

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed