Nieuws

10-jarig jubileum helaas uitgesteld

Datum: 
zondag, 12 juli, 2020

Helaas hebben wij moeten besluiten ons 10-jarig jubileum een 11-jarig jubileum te maken. We hadden een prachtige datum: 10-10-2020. Dat wordt 9-10-2021. Klinkt niet zo sensationeel, maar we hebben extra tijd om voor te bereiden, dus het wordt vast nog bijzonderder. Het thema wordt LochemEnergie als een mix van plattelandspionier en toekomstbouwer! We houden je graag op de hoogte.

Zomer in Lochem: zoek de zonnebloemen!

Datum: 
vrijdag, 10 juli, 2020

Wij wensen al onze leden en lezers van deze nieuwsbrief een prachtige zomer toe. Omdat een staycation in Rundumhausen, Tuinesië, of Côte de Jardin dit jaar best aantrekkelijk is, hebben we een leuke tip voor een uitje in onze eigen gemeente: zoek de zonnebloemen! Bij zonnebloemen denken we al gauw aan Frankrijk, maar langs de maisvelden in de gemeente Lochem zijn dit voorjaar brede randen met zonnebloemen en bloemenmengsels gezaaid. Ruim 16 kilometer.

'Geef voor zonneparken de voorkeur aan lokale initiatieven'

Datum: 
vrijdag, 10 juli, 2020

De gemeente Lochem wil in 2030 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat we alle energie die we in Lochem gebruiken dan in Lochem opwekken. Bovendien moet de energie duurzaam zijn. Dat is een zeer pittige opgave. Er is ruimte in het buitengebied van onze gemeente voor nodig. Om de ontwikkeling van grootschalige zonneparken in goede banen te leiden, heeft de gemeente in 2018 randvoorwaarden vastgelegd in een ‘Beleidskader’. Nu de eerste 87 hectare aan zonneparken vergund is, gaat de gemeente dit beleidskader evalueren. Kwink groep en Bureau 7TIEN voeren de evaluatie uit. Hoofdvraag is: hoe is de vergunningverlening tot nu toe verlopen en op welke punten moet of kan de gemeente het gevoerde beleid verbeteren of aanscherpen? LochemEnergie heeft inmiddels haar reactie gegeven, met de volgende hoofdlijnen.

Zoncertificaten Vullerschool met 20% rente terugbetaald

Datum: 
maandag, 6 juli, 2020

De zonnepanelen op het dak van de VullerschoolIn 2015 nam LochemEnergie het initiatief om samen met de Vullerschool zonnepanelen op het dak van de school te plaatsen. Daar waren toen speciale subsidieregelingen voor vanuit onder meer de Provincie Gelderland en de voormalige Stedendriehoek (nu Cleantech Regio). Een van de voorwaarden was dat er ook een eigen bijdrage zou zijn. Daarop volgde een enthousiaste actie van betrokken ouders. In korte tijd wisten zij 169 certificaten à € 50 aan ouders, opa's en oma's en sympathisanten te verkopen en zo € 8.450 binnen te halen, waarna LochemEnergie het project kon realiseren.

Nu - na vijf jaar- betaalt LochemEnergie de ouders het geleende bedrag plus € 10 rente terug.

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed