Nieuws

Salderingsregeling tot 2023 zeker

Datum: 
woensdag, 19 juli, 2017

De huidige salderingsregeling voor zonnepanelen blijft ongewijzigd tot 2023.

De huidige salderingsregeling houdt in dat mensen met zonnepanelen op hun huis de elektriciteit die ze aan het stroomnet leveren, kunnen aftrekken van hun eigen stroomverbruik. Zo betalen ze geen energiebelasting, -heffing en btw over de zelf opgewekte stroom. Feitelijk ontvangen ze voor de geleverde stroom het consumentenverbruikstarief van hun stroomleverancier (gemiddeld 0,20 euro per kWh).

Bestuur LochemEnergie krijgt wind mee

Datum: 
donderdag, 13 juli, 2017

Het bestuur van LochemEnergie heeft als doelstelling samen én lokaal groene stroom opwekken met een mix van energie uit zon, water, wind. Want alleen met zonne-energie halen we onze duurzame doelstelling niet. Om die reden werd tijdens Algemene Ledenvergadering (ALV) uitgebreid aandacht besteed aan energie uit water en wind. Overigens was er een mooie opkomst: 85 leden.

Elektrip: wie wordt vrijwilliger voor pendeldienst?!

Datum: 
donderdag, 13 juli, 2017

In de nieuwsbrief van januari dit jaar was te lezen dat de pendeldienst tussen de westelijke kernen van de gemeente en het gemeentehuis in stad Lochem was beëindigd. Menigeen sprak hierover zijn zorgen uit: hoe moesten voortaan mensen die slecht mobiel zijn, voor een persoonlijk document in het gemeentehuis komen? We zijn daarom blij te kunnen mededelen dat de gratis pendeldienst vorige maand met succes een doorstart heeft gemaakt! 

EefdeWaterkracht: groene stroom met het water in de Berkel

Datum: 
zondag, 9 juli, 2017

Tijdens de ALV op 28 juni jl. presenteerde de werkgroep Waterkracht voor het eerst haar plannen. Met het water in de Berkel wil de werkgroep op 2 plekken stroom opwekken: één in Eefde bij de stuw aan het einde van het afleidingskanaal, ook bekend als het Groene Kanaal, en een tweede in Lochem bij de stuw in de buurt van het gemeentehuis. Allereerst richt de werkgroep zich op Eefde.

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed