Nieuws

Energie van de toekomst

Datum: 
vrijdag, 13 april, 2018

De energietransitie is een grote inspirerende opgave. En zeker geen eenvoudige. Op 12 april 2018 organiseerde LochemEnergie een met 130 bezoekers druk bezochte thema-avond over dit onderwerp. Ook zusterorganisaties uit de regio waren bij de bijeenkomst aanwezig.

Noteer alvast de ALV: 29 mei 2018

Datum: 
donderdag, 12 april, 2018

Noteer alvast in uw agenda: de Algemene Leden Vergadering van LochemEnergie vindt plaats op 29  mei om 20.00 uur. De locatie wordt nog bekend gemaakt.

De diverse projecten van LochemEnergie - zon, wind, water, gasloos, elektrisch vervoer en energiebesparing - staan tijdens deze bijeenkomst in de schijnwerpers. Het beloofd een inspirerende avond te worden.
Binnenkort ontvangt u meer informatie van ons. We zien u graag op 29 mei.

Het bestuur van LochemEnergie

 

Elektrisch rijden op Cleantech Tomorrow

Datum: 
donderdag, 12 april, 2018

Op 21 april vindt op vliegveld Teuge een groot evenement plaats rond duurzaamheid: Cleantech Tomorrow. De dag staat geheel in het teken van het “Dorp van de toekomst”. Dit is de reden waarom emovia (waarvan LochemEnergie partner is) op die dag aanwezig is. Want in het dorp van de toekomst zal ongetwijfeld elektrisch worden gereden.


Skydeck, Airport Teuge

Op weg naar wonen zonder aardgas

Datum: 
donderdag, 12 april, 2018

De komende tijd besteden we in de rubriek Wonen zonder gas geregeld aandacht aan de veranderingen die op ons afkomen nu we overgaan naar wonen zonder gas. Dit artikel is een beknopte samenvatting; u kunt meer lezen op de website van MilieuCentraal

De beslissing is genomen door het kabinet: in 2050 moeten alle huishoudens van het gasnet afgesloten zijn. Dit vooral om de Groningers verdere bevingen te besparen. Maar wat komt ervoor in de plaats? We kunnen onze huizen met elektriciteit verwarmen. Elektrisch verwarmen is niet nieuw, we doen het al langer. Maar de traditionele elektrische boilers en elektrische radiatoren verbruiken zo veel stroom, dat deze hoeveelheid in Nederland onmogelijk op een duurzame manier kan worden opgewekt. Daarom is het belangrijk dat we duurzaam opgewekte elektriciteit op een slimme manier gebruiken (denk aan zuinige elektrische warmtepompen) maar ook andere energiebronnen voor verwarming aanwenden (geothermie en restwarmte van bijvoorbeeld fabrieken).

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed