Skip to main content
Bespaar energie door gewoontes te veranderen

'Greenchoice, of niet?'

De afgelopen week werd energieleverancier Greenchoice bij het kritische consumentenprogramma Radar onder de loep genomen. De uitkomst daarvan was niet plezierig, noch voor Greenchoice, noch voor haar klanten.

 

 

Directeur Bob Duindam: "Onze leden hebben ons daar ook op geattendeerd. Wijzelf zijn sinds de energieprijzen-crisis van 2022 in gesprek met Greenchoice over tarieven voor onze zonnestroom, onze laadpalen en, vanzelfsprekend, de tarieven en contract-mogelijkheden voor onze leden. Van die gesprekken word ik niet vrolijk. En er lijkt geen perspectief op verbetering te zijn. Daarnaast zijn er verschijnselen als netcongestie, overaanbod van zonnestroom op zonnige dagen en windstroom op stormachtige dagen, die prijsschommelingen veroorzaken die voor de consument nauwelijks te volgen zijn."

 

"We zijn vanuit LochemEnergie volop naar alternatieve mogelijkheden aan het kijken. Zelfs de energieleverancier van de eigen energiecoöperaties Samen OM is nauwelijks een beter alternatief. Ruimte voor onderhandeling lijkt er niet te zijn."

 

"Greenchoice komt er in vergelijkingssites nog steeds niet slecht van af, en met je keuze voor Greenchoice steun je nog steeds ook LochemEnergie."

 

Duindam vervolgt: "Op dit moment kunnen wij niet met droge ogen zeggen dat Greenchoice de beste keuze is voor mensen met een groen hart, of met eigen zonnepanelen, of op zoek naar de laagste prijs. Welke keuze dat wel is, varieert van dag tot dag. Websites als overstappen.nl en gaslicht.com zijn nog steeds goede hulpmiddelen bij het maken van een keuze voor een energieleverancier. En komt u er niet uit, dan helpen we u op ons kantoor."

 

"In de toekomst zullen zich ongetwijfeld nieuwe mogelijkheden voordoen, mogelijk gemaakt door wetswijzigingen en technologie. Zo zal onderling verhandelen voor leden van energiecooperaties er gaan komen omdat de Europese wetgeving op dit punt door Nederland gevolgd moet worden. De val van het kabinet - en de lobby van de energieleveranciers - heeft de invoering in Nederland vertraagd. Met andere energiecoöperaties en met gebruikmaking van allerlei software-mogelijkheden zullen we blijven streven naar maximale opwek en verbruik van uitsluitend duurzame stroom, tegen een voor onze leden en sympathisanten zo gunstig mogelijke prijs. Dat hebben we helaas niet van vandaag op morgen voor elkaar," zo besluit Duindam.

 

• Zie ook: Uitleg over de ledentarieven bij Greenchoice