Skip to main content
illustratie vrijwilligers

Actief meedoen met LochemEnergie

Heb je er wel eens over gedacht om je wat actiever in te zetten voor duurzame energie in je directe omgeving? Meld je dan aan voor een kennismaking met LochemEnergie.

 

Wat kun je doen?

Er gebeurt veel bij LochemEnergie en we kunnen vele soorten talenten gebruiken. Bijvoorbeeld op het gebied van ICT, van praktische hulp in huis voor inwoners met een kleine beurs of het opzetten van plannen in verschillende buurten.

 

Maar ook op het gebied van communicatie via onze website en social media, fotografie en film. Of deskundige hulp bij het inzetten van zonne-energie, woningisolatie , warmtepompen en administratie. Ook algemene ervaring in projectleiding en meer specialistische kennis over aspecten van schone energie zijn enorm welkom.

 

Je kunt vaak vanuit huis werken. We hebben ook een kantoor, aan de Markt in Lochem, waar je aan de slag kunt. En bij de praktische functies ga je natuurlijk vaak op pad naar mensen thuis. Eerst samen met anderen van LochemEnergie en daarna zelfstandig. Voor alle vrijwilligers vragen we een VOG aan.

 

Voor sommige functies hebben we scholing in de aanbieding. Dat geldt bij voorbeeld voor energiecoaches die hun kennis over isolatie en andere energie-kwesties bij woningen op peil moeten houden. Voor de werkgroep Communicatie waar enkele ervaren medewerkers je een korte cursus ‘schrijven voor internet’ kunnen geven. En voor ICT waar we met state-of-the-art software werken en we je opleiden om die te gebruiken. En voor alle vrijwilligers bieden we kennisavonden en andere bijeenkomsten aan.

 

Stuur een mail naar info@lochemenergie.net dat je belangstelling hebt, graag met een korte toelichting over jezelf. Dan nemen we contact met je op voor een nadere kennismaking. Belangrijk is dat we een functie of activiteit vinden die jij in jouw beschikbare tijd prettig vindt.

 

Je maakt deel uit van een enthousiaste groep van ruim 100 vrijwilligers.

Meer informatie over verschillende functies: Vacatures