Week 2: Leidingisolatie aanbrengen

Je ketel verwarmt je CV water. Dat water stroom door de leidingen naar de radiatoren en vervolgens weer terug naar de ketel. Leidingen en radiatoren warmen op en geven hun warmte af aan je huis. Zolang de buizen door je woonkamer gaan is dat prima. Maar lopen de buizen door een onverwarmde ruimte zoals een logeerkamer, vliering of kruipruimte, dan is dat natuurlijk zonde. Door de buizen te isoleren gaat er onderweg geen warmte verloren. 
 

Zo breng je de leidingisolatie aan:

Wij adviseren je om alle CV buizen in de onverwarmde ruimtes te isoleren, zowel de buizen richting je radiatoren, als de buizen die teruglopen naar je CV ketel.
Je isoleert de buis in 2 stappen.

  1. Doe je buisisolatie om alle rechte stukken. Je kan de buisisolatie ook om de bochten en T-stukken doen. Daarvoor moet je de isolatie dan een stukje insnijden. In de onderstaande filmpjes zie je hoe je dat doet.
  2. Wikkel daarna de speciale bandagefolie om de buisisolatie. De bandagefolie wikkel je ook om bochten, koppelingen en splitsingen, eventueel met een dubbele laag.

Zo heb je de hele buis goed ingepakt en volgens Milieu Centraal kan je daarmee tot 2 euro per meter leiding per jaar besparen. Extra tip: isoleer ook je warmwaterleiding vanaf je CV ketel tot aan je kranen, zo gaat er onderweg geen warmte verloren en hoef je de warmwaterkraan minder ver open te doen, ook dat scheelt weer wat in je gasverbruik.

Bespaartijger

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar je harde werken (en het resultaat). Laat zien dat je een echte bespaartijger bent en plaats een foto of filmpje van je folie-plakwerk op onze facebook pagina. De leukste plaatsen we in de Berkelbode.
 
Heb je de smaak te pakken? Doe dan vooral ook komende weken weer mee, er komen nog een aantal mooie producten langs.