Skip to main content
Logo VPRO Tegenlicht Meet Up

LochemEnergie bij Tegenlicht Meet Up

Op 6 maart is er 's avonds in de bibliotheek in Lochem een Tegenlicht Meet Up over energie. Ook LochemEnergie doet eraan mee.

"BIJ de bieb" is sinds begin dit jaar de naam voor bibliotheek Berkel & IJssel, aanwezig in de gemeenten Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen.

 

Het tv-programma VPRO Tegenlicht houdt nieuwe ideeën op het gebied van politiek, economie, maatschappij, technologie en wetenschap tegen het licht. Bij een Tegenlicht Meet Up bekijken de aanwezigen samen een uitzending en gaan daarna in gesprek met gasten en medebezoekers over de wereld van morgen en de kansen in onze regio.

 

Op de avond van 6 maart is eerst de aflevering "De zon is van iedereen" te zien. De zon levert in één uur evenveel energie als de mensheid in een jaar verbruikt, stellen de makers vast. Rest de vraag: Waarom óógsten we die dan niet?

 

Na de vertoning van de documentaire is er een gesprek met enkele deskundigen. Directeur Bob Duindam van LochemEnergie komt vertellen over nieuwe ecologische ontwerpen van zonneparken in de regio. En een vertegenwoordiger namens Soluxa (winnaar Jan Terlouw Ambitieprijs 2021 voor hun innovatie ‘De gekleurde zonnegevel’) laat de technologie en de mogelijkheden van gekleurde zonnepanelen zien. Deze panelen zijn wél mooi om naar te kijken of hebben juist dezelfde kleur als dakpannen, zodat ze niet opvallen.

 

Het programma begint om 19:30 uur en eindigt rond 21:30 uur.
Adres van de bibliotheek: Dr. Rivestraat 3, 7241 AS Lochem

 

De Tegenlicht Meet Ups zijn gratis, maar je moet je wel even aanmelden bij BIJ de bieb.