Skip to main content
vrouw bij elektrische deelauto van LochemEnergie

Vernieuwde opzet voor gebruiken deelauto's

Per 5 januari 2023 gelden er nieuwe regels voor het gebruik van de elektrische deelauto's die LochemEnergie aanbiedt. We gaan de prijzen anders berekenen. De naam Elektrip vervalt en we dopen de naam om in Deelauto LochemEnergie.


Het goede nieuws is dat het gebruik van de deelauto's in de gemeente Lochem toeneemt. Bovendien groeit het wagenpark: er is een Ford Mustang Mach E toegevoegd en vanaf eind januari komt er een Volkswagen ID.3 ter beschikking.

 

In een nieuwsbrief van de organisatie lezen we verder over de tarieven:

 

Het nieuwe tarief wordt: € 2,50 per uur + 25 cent per kilometer.

 • Het uurtarief van € 2,50 geldt voor de eerste 8 uur per dag, dus maximaal 20 euro per dag.
 • Het tarief van 25 cent per kilometer is gekoppeld aan de elektriciteitsprijzen. Prijswijzigingen voorbehouden helaas, in deze onrustige tijden rond energietarieven. Uiteraard zullen we dat zo nodig ruim op tijd aankondigen. We hopen van niet.
 • De prijzen zijn inclusief stroom, dus ook als je tussentijds bij moet laden.
 •  

  Rijtegoed in plaats van credits

  We stoppen met credits. We gaan gewoon rekenen in euro’s. Je credit tegoed zetten we om in euro’s rij-tegoed.

   

  Twee mogelijkheden om te betalen: met Ideal óf met automatische incasso

 • Je kan een rijtegoed kopen (vergelijkbaar met de huidige bundel credits) maar dan in euro’s. Je betaalt dan met Ideal, net zoals nu.
 • Je betaalt per rit. Na je rit wordt direct het bedrag van je rit geïncasseerd met een automatische incasso. Uiteraard op basis van een machtiging van jou.
 •  

  En tot besluit lezen we: De uitbreiding van elektrische auto’s op het platform komt van particuliere investeerders die een auto kopen via LochemEnergie. Wil je weten hoe dat werkt, neem dan contact via de mail: marianne.scheepens@elektrip.nl of tonnie.tekelenburg@lochemenergie.net

   

  • Meer over de deelauto's van LochemEnergie: Elektrische deelauto's