Skip to main content
bankbiljetten van 100 en 200 euro

Leden kunnen groot project zonnepanelen helpen financieren

LochemEnergie gaat een project uitvoeren dat zonnepanelen plaatst op daken van woningen van IJsseldal Wonen. Leden kunnen met leningen meefinancieren.

LochemEnergie gaat een project uitvoeren waarbij zonnepanelen worden geplaatst op daken van woningen van IJsseldal Wonen (IJW). Met IJW zijn afspraken gemaakt voor het plaatsen van zonnepanelen op daken van hun huizen en appartementengebouwen. De woningcorporatie stelt de daken beschikbaar, LochemEnergie investeert in de panelen en regelt verder alle zaken met de deelnemers.

 

Het gaat om daken van een aantal appartementengebouwen, te beginnen bij het gebouw aan de Poststraat in Gorssel. Als dat dak gerealiseerd is, komen er nadien nog daken van enkele andere appartementengebouwen beschikbaar.

 

Verder stelt IJW de daken van een aantal grondgebonden woningen beschikbaar voor het plaatsen van zonnepanelen. Die panelen worden ten behoeve van de huurders van de woningen achter de meter geplaatst.

 

LochemEnergie doet de voorfinanciering van het project. Een deel van de realisering kan worden betaald uit subsidies. Ruwweg de helft van het streefbedrag hoopt LochemEnergie bijeen te krijgen met hulp van leden.

 

Directeur Bob Duindam van LochemEnergie: 'We hopen dat we samen met onze leden het project kunnen financieren. We vragen de leden om geld aan ons uit te lenen voor minimaal vijf jaar.' 'Naast natuurlijk het geld is het voor LochemEnergie van belang dat véél leden ons geld willen lenen. Aantallen tellen namelijk voor de partijen die onze projecten co-financieren. Daarom zijn wij ook heel blij met leningen van 100 euro. En leden die graag meer aan ons willen lenen zijn vanzelfsprekend welkom'

 

Penningmeester Hans Geerlink vult aan: 'We hebben inmiddels al voor 128.000 euro aan toezeggingen binnen, dus we zijn mooi op weg.'

 

Wil je meedoen aan de financiering? Of eerst meer weten? Mail administratie@lochemenergie.net