Skip to main content

Stap 2: Kleine maatregelen

LochemEnergie geeft 24 energiebespaartips waarmee je direct energie bespaart. Denk aan het aanpassen van je eigen gedrag (bijv. geen gordijn voor je verwarming hangen) en aan het kopen en aanbrengen van goedkope energiebespaarproducten (bijv. radiatorfolie aanbrengen).


24 maatregelen

De 24 tips zijn geschikt voor iedereen, ook mensen in een huurhuis. Je kunt de 24 energiebespaartips nu digitaal lezen, je kunt ze ook in de vorm van een A3-poster krijgen op het kantoor van LochemEnergie, Stadshuus Lochem. Tip: Hang hem op een plek waar jij en evt. andere gezinsleden vaak komen, zodat je er steeds aan herinnerd wordt.

Hulp

Heb je moeite met het betalen van de energiebesparende producten, kijk dan eens bij Energierekening onbetaalbaar? Wellicht kom je in aanmerking voor financiële hulp bij het besparen van energie in jouw huis. Je krijgt dan niet alleen financiële hulp, maar ook hulp bij het kiezen van de voor jou beste producten en, indien nodig, hulp bij het aanbrengen van die producten. Denk aan bijvoorbeeld het aanbrengen van radiatorfolie, een lastig klusje als je alleen woont.