Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoe werkt het?

De nieuwe subsidieregeling SCE maakt de sluitende exploitatie van collectieve zonnedaken mogelijk. Voor collectieve zonneparken gebruikt LochemEnergie liefst bestaande daken, zodat niet onnodig toch al schaarse, extra grond moet worden gebruikt. Zeven collectieve zonnedaken zijn al in gebruik, zeven zijn er in ontwikkeling.


Nieuwe subsidieregeling

Dankzij de landelijke Subsidieregeling voor Coöperatieve Energieopwek (voorheen Postcoderoosregeling) is deelname in een collectief zonnepark financieel aantrekkelijk. En: je mag zelfs meer energie opwekken dan je zelf verbruikt - in tegenstelling tot de oude Postcoderoosregeling. 
Wel is de regeling nog altijd gebaseerd op een postcoderoos waarbinnen de deelnemers aan het collectief zonnepark moeten wonen/gevestigd zijn. Deelnemers kunnen huishoudens zijn, of kleine bedrijven, voorwaarde is dat men een zogenaamde kleinverbruik-aansluiting thuis of op de zaak heeft.

Collectieve zonneparken - liefst op bestaande daken

De collectieve zonnepanelen van LochemEnergie hoeven niet per se op een dak te liggen, maar we doen het liever wel. Zo benut je een stukje grond namelijk twee keer, op een dak dat er toch al is.

Meedoen?

In de brochure (onderaan deze pagina) leggen we uit hoe deelname aan een collectief zonnedak werkt. Wil je meedoen, schrijf je dan vooral, geheel vrijblijvend in. Zodra bekend is aan welk zonnedak jij zou kunnen meedoen, krijg je alle informatie over speciaal dat zonnepark: we nodigen je uit voor een informatieve bijeenkomst en sturen de informatie toe. Pas daarna beslis jij of je definitief mee wilt doen aan het desbetreffende zonnepark.

Schrijf vrijblijvend in

Je kunt je geheel vrijblijvend inschrijven in onze rekenmodule, waarna je op onze wachtlijst komt. Wij doen je dan een voorstel voor deelname in een van de in ontwikkeling zijnde zonnedaken.