Skip to main content

3 soorten persoonlijke hulp

LochemEnergie biedt ook persoonlijke hulp bij het duurzaam maken van jouw woning. Dat kan op 3 manieren;
- met energieconcierges voor kleine klusjes
- met energiecoaches voor een persoonlijke aanpak van jouw huis
- met energieadviseurs voor het beste gerichte advies per maatregel


Klusjes: de energieconciërge

 

In Lochem zijn energieconciërges vrijwilligers die mensen helpen bij het aanbrengen van isolatiemateriaal. Denk aan klusjes zoals het aanbrengen van radiatorfolie, buis-isolatie, led-lampen of het plaatsen van een waterbesparende douchekop. Bij burgercoöperatie LochemEnergie kun je de hulp van een energieconciërge aanvragen. Deze dienst is gratis, zowel voor leden als niet-leden van LochemEnergie.

De energieconcierges van LochemEnergie en SWL werken samen om zoveel mogelijk huishoudens in Lochem te bereiken. Kijk ook op de pagina van onze energieactie ‘Energierekening onbetaalbaar’ om te lezen of je in aanmerking komt voor gratis maatregelen, daaronder valt ook het pakket met ‘kleine maatregelen’, wat gemiddeld € 60 kost.

 

Vraag een energieconciërge aan

 

Inzicht: de energiecoach

 

Onze gediplomeerde energiecoaches kun je telefonisch allerlei vragen stellen over besparen op je energieverbruik. Een energiecoach kan ook bij jou thuis komen. Daar kan hij of zij ter plekke jouw woonsituatie bekijken, tips geven en samen inventariseren wat je aan je woning wenst te gaan doen. Voorafgaand aan dit huisbezoek krijg je toegang tot een zogenoemd Hoomdossier. Met dit digitale dossier breng je de huidige staat van je huis in kaart: hoe zijn je ramen, muren, vloeren en dak geïsoleerd? Hoe wordt het huis verwarmd? En wat kost dat aan gas en aan elektra? De energiecoach kan je bij de inventarisatie en het invullen helpen. Na afloop van het huisbezoek kunnen jullie samen bepalen met welke (isolatie)maatregelen je de meeste winst kunt behalen. De coach weet ook veel over bijvoorbeeld zonnepanelen (op je eigen of andermans dak) en over warmtepompen.

 

Bij burgercoöperatie LochemEnergie kun je de hulp van een energiecoach aanvragen. Een telefonisch gesprek is gratis, evenals een huisbezoek incl. Hoomdossier, zowel voor leden als niet-leden van LochemEnergie.

 

Vraag een energiecoach aan

 

Professioneel advies: de energieadviseur

 

Breng je met een energiecoach in kaart  wat je wil doen en bereiken, met de energieadviseur kies je hoe je de maatregel gaat uitvoeren. Een energieadviseur is een onafhankelijke gecertificeerde professional. Hij bekijkt bij jou thuis welke spouwmuurisolatie het beste past bij jouw huis. Dat legt hij of zij vast in een rapport. Per maatregel kun je dan de kosten bekijken en de hoeveelheid energiebesparing en wooncomfort die de maatregel zal opleveren.  Onze energieadviseurs kunnen ook, uitsluitend op jouw verzoek, offertes opvragen (bij bedrijven met wie LochemEnergie samenwerkt) en beoordelen (ook door jouzelf opgevraagde offertes). 

 

LochemEnergie biedt professionele en gecertificeerde energieadviseurs aan, die advies geven over isoleren (vloer, dak, spouwmuur, vensters) en installaties (warmtepomp, zonnepanelen, airco en IR-verwarming). Dit kost € 250 voor leden en € 350 voor niet-leden. Zolang er geld in de pot zit wordt een energieadvies aan huis door de gemeente vergoed tot een maximum van € 250 met een subsidie. Ben je lid van LochemEnergie, is het dus gratis. En nog makkelijker: je subsidieaanvraag kan door LochemEnergie worden afgehandeld.

 

Vraag een energieadviseur aan