Skip to main content

Energie-bespaarhulp voor huurders – help je mee?

LochemEnergie gaat huurders van IJsseldal Wonen en Viverion helpen bij het besparen op hun energieverbruik. Voor max. 600 huishoudens zijn allerlei energiebesparende materialen beschikbaar. Hieruit mag men een keuze maken ter waarde van maximaal € 40. Voor deze actie zoekt LochemEnergie energieconciërges en enkele bezorgers. Lees hieronder wat een energie conciërge doet. Lijkt het je leuk, geef je dan per mail op bij projectleider Bart Dik via huur@lochemenergie.net.
Ben je geïnteresseerd, maar heb je nog vragen, stuur dan een mailtje met je telefoonnummer. Je wordt dan teruggebeld.

Energieconciërges
Niet iedereen ziet het verschil tussen een ouderwetse gloeilamp of een ledlamp - of durft op de keukentrap te staan om die lamp aan het plafond te vervangen. En lang niet iedereen kan bijvoorbeeld radiatorfolie, een waterbesparende douchekop of brievenbusborstel plaatsen. Daarom behoort een bezoekje door een energieconciërge tot de mogelijkheden.
De energieconciërge heeft energie bespaartips (zie elders in deze nieuwsbrief) bij zich, wat eenvoudig gereedschap en de energiebesparende materialen. Na een gesprekje worden de materialen uitgekozen en desgewenst aangebracht. Dit alles zal ca 45 minuten in beslag nemen.

Wie zoeken wij?
Je bent handig in het uitvoeren van uiteenlopende kleine klusjes. Je werkt secuur en bent gewend om alles netjes achter te laten. Je komt je afspraken na.
Je kunt goed en gemakkelijk omgaan met allerlei verschillende mensen. Je kunt je goed in een ander verplaatsen en kunt aardig inschatten wat in een bepaalde situatie wel en niet zal werken.
Je kunt minimaal een paar uur per week een huisbezoek afleggen in de maand november. De werkzaamheden starten in november 2021. Je kunt per week je beschikbaarheid aangeven. Mogelijk doe je vooraf al ervaring op in een aantal meeloop bezoeken.
Voordat jij als conciërge op pad wordt gestuurd, krijg je een training van ongeveer 2,5 uur. Zo ben je goed voorbereid.

Bezorgers
Huurders kunnen een tegoedbon aanvragen en online energiebesparende materialen bestellen, die gratis worden bezorgd. Daarnaast kunnen ze ook gratis 1 week lang een lucht-kwaliteitsmeter of een energieverbruiksmeter lenen. Voor beide acties zoeken we bezorgers, die op de fiets of met een elektrische deelauto de materialen willen bezorgen.
Iedereen is welkom. Vooral mensen die in Laren, Harfsen, Epse of Eefde willen bezorgen.