Vliegschaamte weg met watercertificaten. Én eerste ledenvergadering

Waarschuwingsbericht

  • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "printmail" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook_like" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
Datum: 
08/05/2019

Eind 2017 dook in Zweden een nieuw woord op: vliegschaamte. Inmiddels hoor je het in Nederland ook steeds vaker. EefdeWaterkracht kan helpen om die gevoelens van schaamte (enigszins) te temperen: investeer in watercertificaten van EefdeWaterkracht en je doet zo aan echte CO2-besparing!

Eén watercertificaat van EefdeWaterkracht staat voor 280 kWh groene stroom per jaar. Over 15 jaar levert dat een besparing op van 2.440 kg CO2 (zie Enervisa). Om bijvoorbeeld een retourvlucht New York te CO2-compenseren voor 2 personen, zou 1 watercertificaat volstaan. Of met 8 personen naar Ibiza, ook te compenseren met 1 certificaat. Op Greenseat kun je uitrekenen met hoeveel certificaten jij je vliegschaamte enigszins de baas blijft. (Blijft overeind dat een vakantie in eigen land ...)

Ledenvergadering om u te informeren

Coöperatie EefdeWaterkracht geeft 1212 watercertificaten uit om de bouw van een waterkrachtturbine in het Afleidingskanaal van de Berkel mogelijk te maken. Inmiddels zijn er nagenoeg 1000 verkocht. We zijn er dus bijna, maar er zijn ook nog wel wat technische obstakels bij de realisatie. Om u over de voortgang te informeren, houden we een eerste ledenvergadering op woensdag 19 juni 2019. Als u ingeschreven heeft voor watercertificaten, krijgt u daar uiteraard een uitnodiging voor. Hebt u nog niet beslist, maar wilt u aanwezig zijn om misschien nog een paar laatste vragen te stellen, stuur dan even een mail naar henk.stormink@lochemenergie.net.