LochemEnergie wenst u fijne feestdagen en duurzaam 2018!

Beleef het zelf: kom elektrisch rijden op de Electric Experience

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseert Emovia de Electric Experience. Iedereen – nieuwsgierig, terughoudend of enthousiast – kan hier betrouwbare informatie halen over elektrisch rijden. Maar dat is niet het enige: bezoekers worden vooral uitgenodigd om die dag zelf diverse elektrische auto’s uit te proberen. Onder begeleiding kan een route door de Zutphense binnenstad worden gereden.

De Electric Experience vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het hippe Noorderhavenkwartier te Zutphen (direct achter het bus- en treinstation, naast de grote P+R garage). Een viertal (biologische) horecagelegenheden opent hun deuren om te zorgen voor de inwendige mens. Voor iedere bezoeker die zich inschrijft, heeft Emovia een servet waarmee een gratis kop koffie met een oliebol kan worden gehaald.

Lees meer over Elektric Experienc en de beschikbare de elektrische auto's en scooters

Hoe duurzaam is verwarmen met een houtkachel?

Naast de gezelligheid van een mooie houtkachel tijdens donkere dagen, kunnen deze ook voor overlast zorgen door rook en verbrandingsgassen. Voor mensen die hier gevoelig voor zijn, bijvoorbeeld door astma, kunnen de klachten hierdoor verergeren.

Reden waarom in 2022 de zgn. EcoDesign-regeling voor houtkachels van kracht wordt in Europa. Deze regeling stelt strenge eisen aan kwaliteit en de emissie van een kachel. Nu de Nederlandse overheid stimuleert dat huizen en bedrijven niet langer verwarmd worden met gas, maar met hernieuwbare bronnen, zou een kwalitatief goede houtkachel een optie kunnen zijn.

Dit alles was voor de in Joppe woonachtige Maarten Kraanen reden om aan de slag te gaan met het ontwerpen van een duurzame houtkachel. Onlangs bereikte hij zijn doel. De resultaten van zijn kachel, die de merknaam VUURS kreeg, zijn nog veel malen beter dan de toekomstige ECO designnorm!

Lees meer over duurzaam stoken met hout

Succes Woningabonnement in Zutphen en Lochem

In Lochem en Zutphen loopt sinds 2015 het project Woningabonnement als proef. Onlangs werd dit project beloond door de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) met een grote financiële bijdrage, want de VNG ziet het Woningabonnement als een veelbelovende en kansrijke aanpak om particuliere woningen te verduurzamen.

Tot nu toe is het woningabonnement alleen mogelijk voor woningeigenaren in Lochem en ZutphenMaar mede dankzij de inspanningen in Zutphen en Lochem is het Woningabonnement in het voorjaar van 2018 voor heel Gelderland beschikbaar.

Weten wat dat Woningabonnement ook al weer inhoudt? Lees dan verder op de website

Zet die stap: vraag de gratis energiecoach

De eerste stap naar het Woningabonnement is het doorlopen van uw woning met een energiecoach. U mag vervolgens natuurlijk zelf beslissen óf en wát u wilt veranderen in uw huis. Het bezoek van de energiecoach is in elk geval gratis.

De coach helpt met de eerste verkenning van uw huis. Hij bespreekt met u hoe het snelst energie bespaard kan worden. De coaches hebben daarvoor een infraroodcamera ter beschikking waarbij ze samen met u de grootste warmteverliezen in de woning kunnen opsporen. 

In Zutphen zijn de energiecoaches te benaderen via www.zutphenenergie.nl en in Lochem via www.energieloketlochem.nl. Aanmelden voor een Woningabonnement kan via www.woab.info

LochemEnergie wenst u fijne feestdagen
en een gezond en gelukkig 2018 vol duurzame energie!