Editie september 2018

ECCO-conferentie in Lochem

Op 13, 14 en 15 november 2018 vindt in Lochem de 2e internationale ECCO-conferentie plaats, oftewel de Lokale Energie Versnellingsdagen.

Het aantal initiatieven van burgers en boeren om samen lokaal duurzame energie op te wekken stijgt langzaam maar zeker, maar wordt nog niet als eenvoudig ervaren. Het Europese samenwerkingsproject ECCO biedt kennis en kunde van ervaren voorlopers die hun bewezen business cases beschikbaar stellen. Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze internationale bijeenkomst.

Lees de uitnodiging >>>
Voor aanmelden >>>

Hulp én fikse korting bij plaatsen laadpaal

Inmiddels zijn er In Lochem 280 elektrische auto’s, maar er zijn nauwelijks publieke laadpalen. De gemeente Lochem wil dit veranderen en ook bedrijven willen graag, maar ervaren nog te veel hobbels.
 
Laadpaaldeskundigen Bart Dik en Yvonne Nieuwpoort gaan in opdracht van Elektrip van LochemEnergie, hands on hulp bieden bij het realiseren van laadpalen bij bedrijven, die publiek zijn. Daarnaast hebben we een zeer aantrekkelijk aanbod ontwikkeld, met voor de eerste 20 laadpalen een flinke extra korting!

Lees verder >>>

Feestje bij de sluis voor waterkrachtturbine

 

Op zaterdag 25 augustus jl. – tijdens het Berkelfestival - werd het projectbord voor de bouw van een waterkrachtturbine door EefdeWaterkracht feestelijk door wethouder Henk van Zeijts onthuld.

Net op het moment dat Van Zeijts aan het touw trok voor de onthulling, kwam de regen met bakken uit de hemel. Voor een waterkrachtturbine heb je veel water nodig, zullen we maar zeggen. Maar met een glaasje bubbels in de hand was het gezellig toasten in de tent die we voor de gelegenheid opgezet hadden. Met het feestje bij de sluis gaven we meteen het sein voor de herstart van de verkoop van Watercertificaten om ons project te financieren. Kijk daarvoor op eefdewaterkracht.nl.

Meer over het feestje >>>

Meer verkooppunten strippenkaart E-TRIP

Deze zomer is besloten dat E-TRIP voor iedereen in de gemeente Lochem gaat rijden, niet alleen Almen en Laren.
 
E-TRIP brengt u van deur tot deur in een elektrische 4-persoons auto, op trajecten waar geen openbaar vervoer is. Reserveren kan gemakkelijk via 0575-43 1200. Strippenkaarten te koop in Almen, Laren, Gorssel, Lochem en Barchem. Lees er alles over op elektrip.nl >>>

GEZOCHT: Huurders van Tesla model S!

Hij was al te zien op de Electric Experience op 17 juni 2018 op de Markt in Lochem, de Tesla model S. Een bezienswaardigheid voor velen, zo bleek.
 
De Tesla gaat vanaf oktober in de verhuur bij Elektrip van LochemEnergie. Wij zoeken met name huurders voor vaste dagen, maar er zijn uiteraard meer mogelijkheden. Elektrip biedt zeer gunstige voorwaarden. Stuur een mail naar info@elektrip.nl voor meer informatie.

Woonwijk Berkeloord werkt samen met LochemEnergie

Berkeloord is een wijk met mooie, oudere woningen; sommige huizen zijn zelfs monument. Energiemaatregelen - zoals isoleren of zonnepanelen - zijn dan niet eenvoudig en soms ook niet toegestaan. De vereniging ‘Beschermd Stadsgezicht Berkeloord’ zocht daarom contact met LochemEnergie. Samen gaan we bekijken wat er mogelijk is aan verduurzaming, rekening houdend met het specifieke karakter van de huizen.

Lees meer over deze samenwerking in de nieuwsbrief van Berkeloord, of op hun website bbsb.nl. Zo'n wijkgerichte aanpak heeft veel voordelen. Wij gaan daarover uiteraard ook graag met andere wijken in gesprek: info@lochemenergie.net

Slimste Mens LochemEnergie

Cor van Eden uit Gorssel bleek de Slimste Mens van LochemEnergie tijdens de Algemene Ledenvergadering op 29 mei jl. Chapeau!

Samen met zijn vrouw mocht hij daarom een dag toeren met onze Smart Cabrio. Dit zei hij na afloop: "Deze elektrische Smart is een ideale stadsauto: snel, wendbaar en makkelijk te parkeren. Buiten de stad komt ie ook goed mee, maar de actieradius van 120 km legt wel beperkingen op. Het idee dat je rijdt zonder CO2 uitstoot is heerlijk."

Meer info over elektrische deelauto's op elektrip.nl.

Zon op (agrarische) bedrijfsdaken met postcoderoosregeling

LochemEnergie heeft recentelijk een onderzoek afgerond om het grote arsenaal van (agrarische) bedrijfsdaken in de gemeente Lochem beter te kunnen benutten voor zonne-energie. 
 
Asbest en bedrijfsopvolging blijken belangrijke knelpunten, maar de postcoderoosregeling daarentegen biedt een mooie kans voor verduurzaming, zonder dat investeringen van de eigenaar van het dak nodig zijn.
 

Zomer 2018 goed voor onze zonnepanelen!?

De kranten staan er bol van, het ene na het andere hitte-record wordt gebroken.

Maar wat betekent dit alles voor de opbrengst van onze zonneparken? Te warm is immers niet goed voor de werking van zonnepanelen. Sinds 2016 noteren we van elk zonnepark de maandelijkse opbrengst.

Lees meer op de website >>>

 

In de agenda

Binnenkort

Kijk in de Agenda op de website voor meer informatie en activiteiten.