Editie september 2016

Waarschuwingsbericht

 • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "printmail" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "facebook_like" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

 

Doe mee: ontwerp de waterspeelplaats van je dromen

Water werkt

De werkgroep Waterkracht wil graag dat ook kinderen zich realiseren dat je water voor je kunt laten werken. Kinderen zijn immers de volwassenen van de toekomst. Water kan dingen voor je meenemen, dingen in beweging zetten en dus ... ook stroom opwekken.

Om deze bewustwording te stimuleren heeft de werkgroep een ontwerpwedstrijd uitgeschreven: volwassenen en kinderen worden uitgenodigd om een water-speelobject of zelfs een hele waterspeelplaats te bedenken (en uit te werken). Een plek waar kinderen aan den lijve kunnen ervaren dat water dingen voor je kan doen. Naast het educatieve element moet waterpret natuurlijk de belangrijkste attractie zijn.

Lees verder

Bezoek Nl Solarpark de Kwekerij in Hengelo (Gelderland)

 

4,5 jaar geleden had Erik Mol, vrijwilliger bij LochemEnergie, een droom: een groot zonnepark in de gemeente Bronckhorst waarvoor hij werkt. Op 5 augustus jl. kwam die droom uit.
Blij en trots dat het park is gerealiseerd, nodigt Erik alle lezers van deze nieuwsbrief uit om het park op vrijdag 16 september a.s. om 15.00 uur te bezoeken onder leiding van een gids. Dit is een unieke gebeurtenis, want pas in het voorjaar van 2017 wordt het park officieel geopend.

Aanmelden: info@lochemenergie.net
Startpunt: Parkeerplaats aan de Stekweg in Hengelo.

Lees verder

Ervaringen van een energiecoach

Dit jaar bood de gemeente Lochem een groep vrijwilligers een vierdaagse opleiding tot energiecoach aan. Huib Holsteijn, een enthousiaste deelnemer en een van de aanspreekpunten van de groep, vertelt over de eerste maanden.

"De eerste ervaringen zijn positief. Alle gesprekken vonden in prettige en informele sfeer plaats. Bewoners stellen dit op prijs én zijn natuurlijk blij met de kostenbesparing."

"Tot nu toe werden er besparingen van € 125 tot € 475 per huishouden per jaar gerealiseerd!"

Lees verder

Eerste lustrumfeest

 

Op vrijdagavond 9 september feliciteerden in dorpshuis ‘t Kruispunt te Laren zo’n 80 leden en enkele speciale gasten elkaar van harte met het eerste lustrum van LochemEnergie. Het officiële programma bestond uit een terugblik op de afgelopen jaren en een vooruitblik op nieuwe activiteiten en taken.

Onze energiecoöperatie werd door gastspreker Bram Buiting van Stichting Welzijn Lochem uitgedaagd verder te kijken dan haar neus energie-lang is. Tonnie Tekelenburg presenteerde de resultaten van de enquête (“Leden van LochemEnergie doen het beter ...”). Tot slot was er een soort minidebat waaraan, behalve eerdergenoemde personen, ook wethouder Trix van der Linden deelnam en de voorzitter van de energiecoöperatie Brummen, Jan Emmerzaal (“Zo’n grote opkomst  ... Bij ons kan een ALV aan één keukentafel plaatsvinden.”).

In vogelvlucht nemen we u mee door het programma. Na het officiële gedeelte werd er nog lang en gezellig nagepraat ...

Lees verder

LochemEnergie op Sunny Sunday


De opbouw voor Sunny Sunday in volle gang
Op zondag 28 augustus jl. was LochemEnergie vertegenwoordigd op Sunny Sunday. Op onze stek vermaakten kinderen zich uitstekend in de waterspeelplaats. Volwassenen hadden vooral plezier met een bladblazer en windmeter, en een virtual reality-bril waarmee ze (zogenaamd) bovenop een windmolen stonden. Natuurlijk zijn er ook tal van serieuze vragen beantwoord ...

Lees verder

In de agenda

Binnenkort
 • 16/09/2016: Bezoek Solarpark de Kwekerij in Hengelo (Gelderland)
  17/09/2016: Fonkelfestival
 • 14/11/2016: Inleverdatum Ontwerp Waterspeelplaats
 • 15/11/2016: Schoolwerkstukken ontwerpwedstrijd Waterspeelplaats worden opgehaald
 • 18/11/2016: Evenement HIER Opgewekt

  Kijk in de Agenda op de website voor meer informatie en activiteiten.