Editie oktober 2016

Waarschuwingsbericht

 • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "printmail" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
 • The service having id "facebook_like" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

 

LochemEnergie wil waterkracht

 

Behalve met zon en wind wil LochemEnergie ook stroom opwekken met water, en wel het water in de Berkel.

Hiervoor is instemming nodig van Waterschap Rijn en IJssel (WRIJ). Vanaf 8 oktober kunnen bij WRIJ initiatieven voor waterkracht worden ingediend. Wie zich als eerste aanmeldt, mag verder onderhandelen over de overeenkomst en vergunning. Reden waarom in de nacht van 7 op 8 oktober om 0.00 uur op de knop ‘Verzenden’ werd gedrukt: LochemEnergie diende 2 initiatieven voor waterkracht in.

Lees meer over de initiatieven van de werkgroep Waterkracht en de reactie van WRIJ

Op zoek naar nieuwe energiepartner

Met ingang van volgend jaar zal de samenwerking met Eneco stoppen.

Momenteel zijn we druk bezig om opnieuw te bepalen wat we van een nieuwe samenwerkingspartner verwachten. Daarbij letten we ook op de ervaringen van onze collega-coöperaties. Met enkele energieleveranciers zijn we al in gesprek.

Lees verder

EFRO-subsidie voor het verder ontwikkelen van Elektrip

 

 

In onze regio is LochemEnergie koploper op het gebied van de dienstverlening elektrische deelauto’s. Met het project Charge&Go wil LochemEnergie samen met andere partners het elektrisch vervoer verder stimuleren en faciliteren.

De provincie Gelderland heeft het project inmiddels goedgekeurd en geeft hiervoor een subsidie vanuit het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Lees meer over het project Charge&Go>

Geïnteresseerd in elektrische deelauto’s? Bezoek de website van Elektrip.

Nieuwe rubriek: Energiebespaartips

Verbeter/verduurzaam je eigen woning

Het klimaat verandert doordat de temperatuur op aarde stijgt. Dat komt doordat er steeds meer broeikasgassen zoals CO2 in de lucht komen.

Iedereen kan helpen om de CO2-uitstoot te verminderen. Maar hoe? Wat betekent verduurzamen/verbeteren eigenlijk? Waarom zou u het doen? En: waar begint u?

De nieuwe rubriek Energiebespaartips gaat u helpen.

Lees verder

Energiebespaartips

 

Verwarmingstips, deel 1

Het weer is omgeslagen. Na een heerlijk warme nazomer is het ineens koud. Reden om eens goed na te denken over hoe u omgaat met 'verwarming'.

In deze nieuwsbrief de eerste verwarmingstips. In de volgende nieuwsbrief vooral verwarmingstips over (het gebruik van) de CV.

 1. Verwarm alleen de ruimte waar u bent.
 2. Laat deuren en ramen niet onnodig (lang) openstaan. Het is overigens wel belangrijk om dagelijks een kwartiertje te luchten, want: vochtige lucht warmt slechter op. (En het is natuurlijk beter voor uw gezondheid.)
 3. Dicht alle tochtgaten en kieren af met tochtstrips, pur, vette watten of wat maar nodig is. Plaats een borstel (tochtafsluiter) op uw brievenbus of hang een gordijn voor de voordeur. Een klusje voor aankomende zaterdag?!
 4. Bent u actief bezig in huis, vergeet dan niet om de thermostaat 1 graad lager te zetten dan u gewend bent. 19 graden is in dat geval vaak warm genoeg.
 5. Doe bij koud weer de overgordijnen of (rol)luiken op tijd dicht.
 6. Duik 's avonds onder een lekker warme plaid op de bank.
 7. Verwarm de slaapkamers liever niet. Gebruik eventueel een kruik of pittenzak.
 8. Pas uw kleding ook binnenshuis op de buitentemperatuur aan. Met warme voeten (draag pantoffels of dikke sokken) zet u de thermostaat niet zo snel hoog. Draag om dezelfde reden liever een spijkerbroek met een leuke trui in plaats van een rokje met dat leuke t-shirt. 

Hang deze tips op een plek waar iedereen in huis ze kan zien. Ze liggen voor de hand, maar worden o zo gauw vergeten!

NB   Het klinkt misschien raar, maar zet de verwarming eens een graadje lager dan u gewend bent. Uw lichaam zal zich al snel aanpassen en voor u het weet ben u gewend aan de iets lagere temperatuur.