Editie juni 2016

 

Start Energieloket Lochem 15 juni

De energiecoaches ontvangen hun diploma van wethouder Trix van der Linden.

 

Je wilt wel een energiezuinig huis, maar waar moet je beginnen? En kost dat veel geld? Heel normale vragen. Inwoners van de gemeente Lochem kunnen daarvoor vanaf 15 juni 2016 terecht bij energieloketlochem.nl. Ze kunnen daar een afspraak maken met een ENERGIECOACH voor EEN UUR GRATIS BESPARINGSADVIES. Een bijzonder aanbod. Een energiecoach komt bij je thuis, maar een afspraak maken bij LochemEnergie kan ook.

Op energieloketlochem.nl is duidelijk zichtbaar wanneer de coaches (er zijn er 10 voor de gehele gemeente Lochem) beschikbaar zijn, en je maakt daar dan eenvoudig een afspraak op een moment dat het jou uitkomt.

Als je zelf al weet wat je wilt, dan vind je bij het energieloket per onderwerp een aantal informatiepagina's op een rij, zodat je niet zelf je informatie bij elkaar hoeft te verzamelen.

Ga snel naar ENERGIELOKETLOCHEM.NL>>>

Informatieavond IJsselwind - 23 juni 2016

Artist impression ROM3D
Op 23 juni aanstaande praat IJsselwind u graag bij over de ontwikkelingen rondom de burgerwindmolens op de grens van Zutphen en Eefde. De bijeenkomst vindt plaats in dorpshuis Het Hart in Eefde (Jolinkweg 2), van 19.30 – 22.00 uur. De avond heeft het karakter van een inloopavond.

Niet alleen het bestuur en de projectleiders van IJsselwind zijn aanwezig. Ook een vertegenwoordiger van de Dorpsmolen Reduzum vertelt zijn verhaal, de provincie Gelderland geeft een toelichting op de provinciale windvisie en ROM3D heeft de landschappelijke wensen die de direct omwonenden geuit hebben in de laatste periode, vertaald in 3D-animaties.

Lees verder

Informatie-ochtend zonnepanelen IJsseldal-woningen Gorssel

Hans Geerlink van LochemEnergie en Peter Jansen van IJsseldal Wonen voor enkele huurhuizen in Gorssel die al van zonnepanelen voorzien zijn.

Op zaterdag 18 juni a.s. organiseren IJsseldal Wonen en LochemEnergie een informatieochtend over zonnepanelen op huurwoningen. De bijeenkomst is speciaal bedoeld voor de bewoners van de Elfuursweg, Mezenstraat en Vinkenstraat in Gorssel. Naast de woningen aan de Noorseweg zal een tent staan, waar tussen 10.00 en 12.00 uur wordt uitgelegd hoe het werkt.

De daken van de huizen in de Elfuursweg, Mezenstraat en Vinkenstraat liggen goed ten opzichte van de zon, zodat hier maximaal stroom kan worden opgewekt. Twee woningen aan de Elfuursweg en de Vinkenstraat doen al mee. Aan de Elfuursweg bijvoorbeeld is in anderhalf jaar met 6 panelen voor € 120 aan stroom bespaard. Het installeren van de panelen zorgde voor geen enkele overlast en het financiële voordeel was direct merkbaar. Daarnaast profiteerden de bewoners van een bonus van maar liefst € 100, die IJsseldal Wonen als extra stimulans aan deelnemers geeft.

Ook andere huurwoningen van IJsseldal Wonen in Gorssel, Epse, Eefde, Almen en Harfsen komen voor zonnepanelen in aanmerking.

Benieuwd? Lees meer over de informatie-ochtend en de mogelijkheden.
 

700e lid: dhr. Den Heijer uit Gorssel


 
Op 31 mei 2016 mocht LochemEnergie het 700e lid verwelkomen: de heer Den Heijer uit Gorssel. Dit was een leuke aanleiding om eens een lid te interviewen en te vragen naar het hoe en waarom van zijn lidmaatschap.

Lees het interview

 

Thijs de la Court: LochemEnergie Challenge 2016


 
Ruim 80 Staring-leerlingen van 4 VWO gaan de laatste schooldagen aan het werk met één van de grootste vragen waarmee onze wijken en buurten aan de gang moeten: hoe ziet onze wijk er uit als het aardgas niet meer geleverd wordt.

Het aardgas raakt op, Groningen beeft én we moeten van het gebruik van fossiele energie af. Energiebesparing, zon en wind zullen in de toekomst het energielandschap bepalen.

Hoe ziet de 'Wijk van de Toekomst" eruit, duurzaam en zonder aardgas? Zien jongeren meer?

Lees het hele artikel van Thijs de la Court op de website.
 

Kay en Juha Wegerif dragen het EV-stokje (-stuurtje) over

Kay en Juha Wegerif waren het gezicht van de elektrische deelauto’s van LochemEnergie. Ze gaan nu een andere weg en hebben hun werk overgedragen. Tijd om even met ze terug te kijken. “Best spannend, dat elektrisch rijden in het begin”, start Juha, “wie kan het verst in zo’n elektrische Smart rijden?” Tonnie Tekelenburg werd kampioen: hij haalde 150 km op 1 accu én zijn huis. Kay strandde tijdens een gooi naar de eerste plaats, bij Intratuin aan de Goorseweg. Hij moest worden opgehaald en kreeg heel wat grappen te verduren.

Lees verder wat de broers in de afgelopen jaren hebben gezien, meegemaakt en geleerd over Elektrisch Vervoer.

ALV: extra aandacht voor wind

Maarten Delen, namens LochemEnergie bestuurslid van IJsselwind
Op 26 mei jl. vond de Algemene Ledenvergadering (ALV) plaats. Aan de agenda met de gebruikelijke punten was toegevoegd aandacht voor de plannen van LochemEnergie/IJsselwind voor de ontwikkeling van burgerwindmolens bij industrieterrein De Mars en het Twentekanaal, op de grens van Zutphen en Lochem bij Eefde. Dit op verzoek van een aantal leden van LochemEnergie die tevens lid zijn van Tegenwind.

Lees meer over de ALV op de website

Lustrum LochemEnergie: we gaan door!

Voorzitter Nico Groen tijdens zijn terugblik op het afgelopen jaar.
"LochemEnergie bestaat dit jaar 5 jaar. Dat gaan we vieren én we gaan door!”, stelde Nico Groen als enthousiaste voorzitter van LochemEnergie in zijn welkomstwoord tijdens de ALV van 26 mei jl.

Vanzelfsprekend was dat niet. Dit bestuur stelde zich ten doel om eind 2016 2000 leden te realiseren, om daarmee de organisatie te kunnen professionaliseren. LE heeft net haar 700e lid mogen inschrijven, en toch gaat het bestuur door. Waarom? Nico Groen: “Omdat het een fantastische club is, 700 leden is landelijk gezien heel veel. We hebben al 5 jaar steeds ongeveer 60 actieve vrijwilligers die veel bereiken en de agenda met goede plannen staat nog boordevol. Reden voor ons  om het bestuur zelfs uit te gaan breiden. Wij stellen hierbij graag onze nieuwe bestuursleden aan u voor: Bert van Es, Ria Markvoort en Frans Wittenberg!” Dit besluit van het bestuur kreeg unanieme steun van alle aanwezige leden in de vorm van een daverend applaus.

Lees meer over de lustrum viering

Agenda

Binnenkort

  • 15/06/2016: Start Energieloket Lochem
  • 18/06/2016: Informatie-ochtend zonnepanelen IJsseldal-woningen Gorssel
  • 18/06/2016: Neem een kijkje bij de windmolens in Deventer
  • 23/06/2016: Informatie-avond IJsselwind in Het Hart in Eefde
  • 30/06/2016: LochemEnergieChallenge

Kijk in de Agenda op de website voor meer informatie en activiteiten.