Editie april 2016

Waarschuwingsbericht

  • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "printmail" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook_like" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

 

Elektrische deelauto’s: nieuwe naam en nieuwe tarieven

Hennie Altena, lid van de werkgroep Elektrisch Vervoer, bij een deelauto met het nieuwe elektrip-logo
De verhuur van de elektrische deelauto’s van LochemEnergie gaat met ingang van 1 mei verder onder een eigen naam: 'Elektrip'. De eerste auto’s zijn al voorzien van het nieuwe logo. Vanaf 1 mei is ook de eigen website online: www.elektrip.nl. Daar kunt u rechtstreeks naartoe om te reserveren, maar via www.lochemenergie.net kunt u er ook komen. Want ... Elektrip is een product van LochemEnergie!
 

Nieuwe tarieven

Ze zijn er, de nieuwe prijzen voor de elektrische deelauto’s! Het is eenvoudig gehouden: leden van LochemEnergie hebben meer voordeel dan niet-leden, en leden met een abonnement hebben nóg meer voordeel. Voor leden van LochemEnergie is ook het Adoptieabonnement mogelijk.

Lees verder

'IJsselwind krijgt de wind van voren'

Goede plannen ontwikkelen -  rekening houdend met ieders belangen - kosten veel tijd. Zoals u wellicht in de media leest, heeft Eefde Tegenwind daar moeite mee.   Zij noemen IJsselwind soms zelfs 'achterbaks'. IJsselwind vindt het belangrijk om tot een gewogen resultaat te komen. Daarom vindt op 25 april  nog een werksessie met direct omwonenden plaats o.l.v. ROM3D en nog voor de zomer van 2016 staat een draagvlakonderzoek door een deskundig bureau gepland.

Inmiddels is de website van IJsselwind in de lucht: ijsselwind.nl. Op de website worden veel vragen beantwoord van bezoekers van de informatieavonden in januari en februari 2016 en van de direct omwonenden waarmee IJsselwind in februari en maart persoonlijke gesprekken heeft gevoerd.

Voor vragen kunt u altijd mailen naar info@lochemenergie.net, of info@ijsselwind.nl

Collectieve zonneparken steeds aantrekkelijker!

Dankzij een actieve lobby zijn de voorwaarden voor collectieve zonneparken per 1 januari 2016 fors verbeterd. Waar vroeger alleen de mensen met zonnepanelen op eigen dak de volledige energiebelasting terugkregen, is dat nu ook zo voor mensen die deelnemen in een zonnepark. LochemEnergie gaat daarom al in 2016 meer zonneparken inrichten. De eerste staat gepland in Laren.

Collectieve zonneparken zijn ideaal voor iedereen die lokale, groene energie op wil wekken maar geen geschikt dak heeft of niet kan of wil investeren in eigen zonnepanelen. Voor hen het advies: meld u aan bij LochemEnergie als geïnteresseerde voor een collectief zonnepark.

Lees verder

Ingebruikneming zonnepanelen op Barchschole: feestje!

Op vrijdag 8 april jl. werden 63 zonnepanelen op het dak van de Barchschole feestelijk in gebruik genomen. Voor de ingebruikneming van de panelen was een originele handeling bedacht: twee leerlingen reden een kring rond in een skelter met daarop een zonnepaneel. Ze haalden bij iedereen in de kring een zonnestraal op en reden vervolgens hiermee de school in; direct ging er een streng met lichtjes branden.

Lees verder

Teken ook het Manifest van Almen!

Van 2 tot en met 5 april stonden Lochem en de Stedendriehoek in het teken van circulaire economie én in het teken van actie. Frans Timmermans sprak de bezoekers van het Cleantec Tomorrow congres in Almen toe (zie video op de website). De congresdeelnemers tekenden het het manifest van Almen. Met het Manifest verklaren zij zich actief in te zetten voor een circulaire economie, ieder op zijn of haar eigen manier.

Vindt u ook dat de wegwerpeconomie niet langer houdbaar is? Dat we toe moeten naar een nieuwe vorm van consumeren en produceren? Omdat we de aarde goed willen achterlaten voor de volgende generaties?

Teken dan ook het manifest van Almen! > www.manifestalmen.eu

LochemEnergie in jaarverslag Eneco

In het jaarverslag 2015 van Eneco staat op pagina 20 een interview met Paul Stolte van LochemEnergie, waarin de samenwerking tussen groot en klein wordt belicht. Lees vooral ook Eneco's strategie en blik op de toekomst!

Afgelopen jaren heeft LochemEnergie met wisselende ervaringen kennisgemaakt met Eneco. Net als alle andere grote energiemaatschappijen zijn ze administratief nog niet goed ingesteld op duurzame-energiecoöperaties. Met onze bijna 400 leden die de overstap al gemaakt hebben, is LochemEnergie nog een 'kleintje' bij de 4,4 miljoen klanten die Eneco heeft. De kinderziektes zijn er inmiddels uit, en de samenwerking is erg constructief te noemen. Reden te meer om alle leden op te roepen die de overstap naar Eneco nog niet gemaakt hebben.

Lees verder