Zonnepanelen in gebruik op De Vullerschool!

Datum: 
19/06/2015
Categorie: 
Lokatie: 

Ondanks de regen (nog net niet te zien op de foto's) was er op vrijdag 17 juni in Gorssel een leuke bijeenkomst bij de ingebruikname van de zonnepanelen op de De Vullerschool.

De kinderen hadden prachtige zonnen gemaakt op bezemstelen. Dat zag er bijzonder feestelijk uit. Ze schreeuwden luid 'Wij willen zon' onder aanvoering van Marc Mobach - organisator voor LochemEnergie van Zon op School - maar helaas kwam er vanaf dat moment alleen nog maar regen. Een ijsje maakte veel goed.

168 ouders ontvingen hun zoncertificaten, ter waarde van elk 50 euro. Zij zijn hiermee medefinancier van de zonnepanelen. Het zijn  uiteindelijk 84 panelen geworden in plaats van 81, omdat er met wat passen en meten minder 'passtukken' en wat meer echte zonnepanelen geplaatst konden worden. De  stroomopwek is dus jaarlijks nog zo'n 1.000 kWh gunstiger dan oorspronkelijk berekend. Iedereen blij!

De redactie van Gorssel.nl plaatste dit uitgebreide artikel: http://gorssel.nl/nieuwsarchief-optie/1744-zonnepanelen-op-de-vullerschool-in-gebruik