Zonnecollectorenpark Almen officieel geopend

Datum: 
30/05/2015
Lokatie: 

Vrijdag 30 mei werd in Almen het zonnecollectorenpark voor het zwembad officieel geopend. Openingshandeling door Antoinet van Helvoirt, Heemraad van het Waterschap Rijn en IJssel. (WRIJ heeft de grond voor de collectoren beschikbaar gesteld.)
Namens de gemeente was wethouder Bert Groot Wesseldijk aanwezig. Verder veel Almenaren, zwembadbestuur en een paar raadsleden. Helaas was het geen geweldig zwemweer, dus de aanwezigen bleven allemaal droog en met jassen aan op de kant staan.

In zijn welkomstwoord noemde Henk van Gogh de samenwerking tussen zwembad, gemeente, LochemEnergie en Almense bewoners om dit voor elkaar te krijgen.
Ook Antoinet noemde in haar leuke toespraakje de rol van LochemEnergie en memoreerde dat LochemEnergie voorlopig de eigenaar is van de collectoren. Uiteraard ging de meeste aandacht naar de rol van de Almense bevolking die in totaal bijna € 23.000 voor dit goede doel bijeen heeft gebracht. Prachtig natuurlijk! En ruim voldoende om te voldoen aan de voorwaarde die de provincie stelt aan LochemEnergie in het kader van de subsidie voor de hernieuwbare energie. Totale kosten van de collectoren: € 60.000.