Zoncertificaten Vullerschool met 20% rente terugbetaald

Datum: 
06/07/2020
Categorie: 
Lokatie: 

De zonnepanelen op het dak van de VullerschoolIn 2015 nam LochemEnergie het initiatief om samen met de Vullerschool zonnepanelen op het dak van de school te plaatsen. Daar waren toen speciale subsidieregelingen voor vanuit onder meer de Provincie Gelderland en de voormalige Stedendriehoek (nu Cleantech Regio). Een van de voorwaarden was dat er ook een eigen bijdrage zou zijn. Daarop volgde een enthousiaste actie van betrokken ouders. In korte tijd wisten zij 169 certificaten à € 50 aan ouders, opa's en oma's en sympathisanten te verkopen en zo € 8.450 binnen te halen, waarna LochemEnergie het project kon realiseren.

Nu - na vijf jaar- betaalt LochemEnergie de ouders het geleende bedrag plus € 10 rente terug.
 

33% minder energiekosten door gebruik van zonnepanelen

Jaarlijks leveren de 84 zonnepanelen ruim 20.000 kWh op, ruim 1/3 deel van de energiekosten. Dat is een mooie besparing. Als het gaat om de toekomst van de Vullerschool ziet directeur Finkers nieuwe kansen om nog veel meer energiekosten te besparen.
 

Schenking van ouders aan de school

Een deel van het uitgekeerde bedrag – ruim € 3000 - schenken de ouders na de zomervakantie aan de school. Directeur Wim Finkers: “We zijn daar natuurlijk heel blij mee. We zijn al aan het brainstormen over hoe we het bedrag willen besteden. Maar het staat vast dat dit ‘duurzame’ geld besteed zal worden aan een ‘duurzaam’ project of activiteit.