Winnaars Trouw Duurzame 100, mét LochemEnergie!

Waarschuwingsbericht

  • The service having id "twitter" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "linkedin" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "print" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "printmail" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
  • The service having id "facebook_like" is missing, reactivate its module or save again the list of services.
Datum: 
11/10/2019

Dit jaar stond de 11e Trouw Duurzame 100 in het teken van burgerinitiatieven oftewel 'groene initiatieven van onderop'. Een van onze leden meldde LochemEnergie hiervoor aan. Ze zei: "LochemEnergie laat zien dat het wel kan!" Tot onze verrassing werden we in september ook echt genomineerd en eindigden we op de 97e plaats. Geen geringe prestatie, gezien de vele honderden aanmeldingen van 'groene' initiatieven van onderop'. Daar zijn we trots op!

Op 10 oktober jl., de Dag van de Duurzaamheid, werden in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam de nummers 1, 2 en 3 bekend gemaakt. Als 3e eindigde het Wormenhotel, een initiatief om in buurten samen met de bewoners compost te maken van hun afval. Op de 2e plaats stonden de initiatiefnemers van de Klimaatspijbelaars. Tot slot werd Zwerfinator Dirk Groot winnaar van de Trouw Duurzame 100. Dirk Groot verzamelt al enkele jaren zwerfafval: lege blikjes en plastic flesjes. Elke vondst fotografeert hij en noteert hij in een app. Zijn gegevens belanden bij beleidsmakers en bedrijven. Naar zijn mening is het enige dat helpt tegen dit soort zwerfafval het invoeren van statiegeld op blikjes en plastic flesjes. Gezien de laatste berichten uit de Tweede Kamer lijkt ook 'de politiek' dit eindelijk in te zien en is ze voornemens bedrijven te verplichten om statiegeld in te voeren.

Te zien dat we met velen zijn, burgers die het heft in eigen hand nemen en een bijdrage leveren aan het verduurzamen van hun omgeving, inspireert ons om LochemEnergie nog verder te ontwikkelen.

Een 'klein' typfoutje van Trouw: we hebben niet 9000 maar 900 leden ...