Wijkactie Heggerank Lochem

Datum: 
31/01/2015
Categorie: 
Lokatie: 

Op 31 januari 2015 vindt de eerste wijkactie plaats georganiseerd door LochemEnergie, de gemeente Lochem en Opgewekt Lochem (een groep van energieadviseurs en bouwbedrijven gevestigd in de gemeente Lochem). Het gaat om de straten rond de Heggerank, begrensd door de Enkweg. We staan op het grasveldje aan de Heggerank ter hoogte van de Stalkaars van 10.00 tot 14.00 uur.

Energielabel van de overheid

Het is een goed moment want op 6 februari krijgen inwoners van de provincie Gelderland een brief van de overheid met ‘hun energielabel’ op de mat. De gemeente is aanwezig om uitleg te geven over het energielabel en over subsidiemogelijkheden.

LochemEnergie en Opgewekt Lochem willen mensen in een wijk met soortgelijke woningen informeren over de mogelijkheden om energie te besparen, het wooncomfort te verhogen of zelf energie op te wekken. Dat is plezieriger wonen, goed voor de portemonnee, de werkgelegenheid in Lochem en goed voor het milieu.Samen met de buren
We hopen ook dat buren samen komen. Waarom heeft de een een hogere energierekening dan de ander, terwijl ze in eenzelfde soort huis wonen. Dat levert goede gesprekken op, waarbij buurtbewoners elkaar ook goede tips kunnen geven.

Mensen zijn huis-aan-huis uitgenodigd door de gemeente en door LochemEnergie. Het is de bedoeling dat we elke maand in een wijk of kern aanwezig zijn. Waar dat zal zijn hoort u zo snel mogelijk.

Warmtefoto winnen!
Om energieverlies van een huis zichtbaar te maken, kun je een warmtefoto maken. Dat ziet er spectaculair uit. Op de bijeenkomst verloten we elk uur zo’n warmtefoto, die vervolgens meteen gemaakt wordt door een energie-adviseur.