Wendela gaat, Nicoline komt...

Datum: 
21/01/2020

Wendela: "Ik ben wel gehecht geraakt aan de autootjes"

Met duurzaamheid was Wendela Vos al enige jaren bezig voordat zij in november 2017  de vacature van wagenparkbeheerder op de website van LochemEnergie/Elektrip tegenkwam. Thuis waren de stroomverslindende spotjes al vervangen door ledlampen, afval werd gescheiden en het gezin at al eens drie maanden bij wijze van proef veganistisch (nu eet het gezin -op verzoek van dochterlief- weer 2 à 3 x per week vlees).

   Wendela Vos

Wendela woonde toen al enige jaren in Lochem. Twee van haar drie kinderen waren het huis uit en er kwam tijd vrij. Van auto's wist ze toen (nog) niet veel. Wel had ze al ervaring met elektrisch rijden, want op de Koedijk - vlakbij haar huis - staat een van de deelauto's die zij soms huurde als de gezinsauto 'bezet' was. Per 1-12-2017 trad Wendela voor 8 uur in dienst van LochemEnergie als wagenparkbeheerder.

Aanvankelijk ging het vooral om het regelen van de reserveringen (per mail) en het gebruiksklaar maken van de deelauto’s. Het geven van instructie aan nieuwe huurders en het maken van proefritjes kwam daarbij. Wendela besloot om met nieuwe huurders altijd eerst een instructieritje te maken, want zo merkte zij: niet iedere nieuwe klant schat zichzelf goed in:-) Geleidelijk aan ontwikkelde Elektrip zich tot een steeds professionelere autoverhuurder, mede dankzij Wendela's inzet. De ontwikkeling en installatie van de reserveringsapp is daarbij een belangrijke factor.

Naast haar werk als wagenparkbeheerder voor LochemEnergie werkte Wendela al als inval-leerkracht op basisscholen in de regio. Nu Wendela's jongste dochter ook het huis uit is komt er meer tijd vrij. Het grote gebrek aan leerkrachten in het onderwijs biedt haar nu de mogelijkheid van een baan voor 4 dagen op een basisschool in Terwolde. Een kans die Wendela met beide handen heeft aangegrepen. Voor LochemEnergie betekent dit echter helaas het vertrek van Wendela. Gelukkig bleek LochemEnergie in Nicoline Meutstege een uitstekende opvolgster te hebben gevonden. Nicoline is al enige jaren actief voor emovia en de werkgroep communicatie van LochemEnergie. 

Wat heeft Wendela bij LochemEnergie geleerd en wat gaat ze missen?

Haar kennis over auto's en elektrisch rijden, de verschillende laders etc.  is door het werken als wagenparkbeheerder aanzienlijk vergroot en 'ik ben wel gehecht geraakt aan de autootjes. Die ga ik wel missen en natuurlijk de leuke mensen van LochemEnergie/Elektrip!'

Lochemenergie dankt Wendela voor haar enthousiaste inzet en hoopt haar nog als enthousiast lid regelmatig tegen te komen. LochemEnergie heet Nicoline Meutstege van harte welkom en is vol vertrouwen in de voortzetting van een heel plezierige samenwerking.

 

 

*/