Voorinschrijving Zon op 't Onderschoer gestart

Datum: 
10/03/2020
Lokatie: 

Woon je in Barchem, wil je genieten van zonne-energie maar heb je zelf onvoldoende plek voor zonnepanelen of een dak in de schaduw? Meld je dan nu aan voor ons collectieve project Zon op 't Onderschoer.

Het dak van t OnderschoerDorpshuis ‘t Onderschoer in Barchem en burgercoöperatie LochemEnergie gaan samen zonnepanelen leggen op het dak van het dorpshuis.

De duurzame energie die deze panelen opwekken is deels voor het dorpshuis zelf en deels voor de inwoners van Barchem. Het gaat om ca. 200 certificaten van ongeveer 325 Wattpiek per stuk. Elk certificaat staat gelijk aan één zonnepaneel. Met 10 zonnepanelen kan een huishouden met een energieverbruik van ca. 3000 kWh het eigen verbruik geheel zelf opwekken. 

Sinds 1 maart 2020 is het mogelijk om geheel vrijblijvend een voor-inschrijving te doen. Zodra we zo’n 80 % van de benodigde deelnemers hebben, organiseren we een informatiebijeenkomst voor de mensen die zich hebben voor-ingeschreven. Hier zullen we alle details uitleggen en daarna hoeft u uw keuze pas definitief te maken. Tot die tijd is uw inschrijving vrijblijvend.

Sponsor worden: Heeft u zelf al voldoende zonnepanelen maar wilt u dit project graag ondersteunen? Dan bent u van harte welkom als sponsor. Met een bijdrage van € 50 (of meer) maakt u de realisatie van het zonnedak net een stukje makkelijker. Stuur in dat geval een mailtje naar onderschoer@lochemenergie.net met uw gegevens en het bedrag dat u wilt doneren.

Als er 50 sponsoren zijn, wil de provincie Gelderland ook financieel bijdragen. Dus als sponsor help je 't Onderschoer echt verder. (Mocht het project onverhoopt niet doorgaan, dan ontvang je het bedrag uiteraard terug)