Succes Woningabonnement in Zutphen en Lochem

Datum: 
20/12/2017
Categorie: 

In Lochem en Zutphen loopt sinds 2015 het project Woningabonnement als proef. Onlangs werd dit project beloond door de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) met een grote financiële bijdrage, want de VNG ziet het Woningabonnement als een veelbelovende en kansrijke aanpak om particuliere woningen te verduurzamen.
Tot nu toe is h
et woningabonnement alleen mogelijk voor woningeigenaren in Lochem en ZutphenMaar mede dankzij de inspanningen in Zutphen en Lochem is het Woningabonnement in het voorjaar van 2018 voor heel Gelderland beschikbaar.
Weten wat dat Woningabonnement ook al weer inhoudt? Lees dan verder.

Woningabonnement, wat is dat ook al weer?

Met een woningabonnement nemen huiseigenaren een abonnement op energiebesparende maatregelen in hun huis. Het gaat als volgt:

 1. Samen met de energieadviseur doorloopt de klant een traject waarbij hij/zij zelf de keuze maakt welke energiemaatregelen hij/zij wil nemen in de woning.
   
 2. De klant sluit een Woningabonnement af en krijgt de garantie dat de berekende energiebesparing daadwerkelijk wordt gehaald.
   
 3. Lokale bedrijven verduurzamen de woning.
   
 4. De klant betaalt de investering terug uit de besparing op de energierekening. De woonlasten blijven dus gelijk, maar de klant woont wel direct in een comfortabel en energiezuiniger huis dat klaar is voor de toekomst.
   
 5. Na afloop van het contract betaalt de klant een stuk minder, omdat zijn energierekening nog altijd lager is.

NB De woningeigenaar wordt volledig ontzorgdvanaf het energieadvies tot en met de financiering, de uitvoering van de energiemaatregelen en de nazorg.

Ook mogelijk  

Zelf direct de investering betalen of het kiezen van maatregelen die niet kosteneffectief zijn, mag ook. In dat geval wordt in de contractvorming vermeld welke bijdrage de klant betaalt. Ook het vervangen van bruin- en witgoed om energie te besparen kan in de contracten worden opgenomen.

Wanneer is een abonnement gunstig?

Vooral in woningen waar sprake is van een hoog energieverbruik door een gebrek aan isolatie of minder zuinige apparatuur, kan veel winst worden behaald.

Kijk voor meer informatie of aanmelding Woningabonnement op: www.woab.info