Nieuws

Winnaars van de Trouw Duurzame 100

Datum: 
vrijdag, 11 oktober, 2019

Dit jaar stond de 11e Trouw Duurzame 100 in het teken van burgerinitiatieven, 'groene initiatieven van onderop'. Een van onze leden meldde LochemEnergie hiervoor aan. Ze zel: LochemEnergie laat zien dat het wel kan! Tot onze verrassing werden we in september ook echt genomineerd en eindigde op de 97e plaats van de Trouw Duurzame 100.  Geen geringe prestatie, gezien de vele honderden aanmeldingen van 'groene' initiatieven van onderop. Daar zijn we trots op.

Masterclass warmtetransitie in Laren

Datum: 
vrijdag, 6 september, 2019

Hoe maken we Laren gasvrij? Bureau OverMorgen biedt de leden van de projectgroep Laren aardgasvrij en andere geïnteresseerden op 16 september a.s. een masterclass ‘Warmtetransitie in Laren’. Marysia Loots, masterstudent en stagiair van LochemEnergie, verzorgt ook een onderdeel. Aan de orde komen thema’s als: hoe stel je een plan op voor warmtetransitie, wat zijn de alternatieven voor aardgas, welke stakeholders betrek je en hoe betrek je de bewoners?

Elektrip reist mee met Kinderboekenweek

Datum: 
vrijdag, 6 september, 2019

Reis mee! Allemaal instappen…! Met de fietstaxi, de huifkar, de hogesnelheidstrein of een ruimteschip. 'Reis mee' is het thema van de Kinderboekenweek, dit jaar van 2 tot 13 oktober. Een buitenkansje voor Elektrip van LochemEnergie om kinderen kennis te laten maken met de elektrische auto. Op 27, 30 september en 1 oktober reist Elektrip daarom met een elektrische auto naar de schoolpleinen van 17 basisscholen in de gemeente Lochem. Daar parkeren zij hun auto op het schoolplein, naast een auto (van een leerkracht) die op benzine of diesel rijdt. De chauffeurs en hun bijrijders zullen de leerlingen van groep 5 en 6 alles vertellen over elektrisch rijden. En ze laten zien hoe een elektrische auto werkt.

Pagina's

Abonneren op Voorpagina-feed