Radiatorfolie aanbrengen

Datum: 
09/05/2020
Categorie: 

Radiatorfolie aanbrengen in 6 stappen.

Dit heb je nodig: pakket radiatorfolie, schaar/stanleymes,wasknijpers, koelkastmagneetjes, emmer sop met schoonmaakazijn. 
  1. Maak de randen van je radiator aan de achterkant schoon met een sopje met schoonmaakazijn en maak je radiator daarna droog. Zo zal de tape straks beter plakken.
  2. Meet de hoogte en breedte van je radiator en knip de folie op de juiste maat. Neem daarbij 5cm extra voor de hoogte en 10cm extra voor de breedte. Is je radiator te breed of te hoog? Plak dan 2 stukken folie aan elkaar met aluminiumtape.
  3. Plak de meegeleverde tape langs de onderkant van de folie. Let erop dat je de tape op de voorkant (meest glimmende kant) plakt. Plak ook een strook tape langs de bovenkant van de radiator. Laat in beide gevallen de tweede beschermlaag van de tape zitten, maar maak die al wel een stukje los.
  4. Hang wasknijpers aan de onderkant van de folie en laat de folie achter je radiator zakken. Zet de folie aan de bovenkant tijdelijk vast met magneetjes of wasknijpers
  5. Haal nu de beschermlaag aan de onderkant weg, verwijder de wasknijpers en plak de folie vast, zo netjes mogelijk langs de onderrand.
  6. Trek de folie strak omhoog, haal de beschermlaag van de tape weg en plak de folie zo netjes mogelijk vast. Knip of snij de overtollige randjes weg en de folie zit mooi strak en onzichtbaar achter je radiator. Besparen maar!
 
 
Handige Dennis brengt radiatorfolie aan
Ton's oplossing voor radiatoren