600 pakken radiatorfolie besteld, nu aan de slag

Datum: 
09/05/2020
Categorie: 

Onze vrijwilligers staan klaar om de pakketten radiatorfolie te bezorgenDe EnergieBespaarWeken zijn enthousiast ontvangen. In totaal hebben ruim 200 bewoners één of meer pakken radiatorfolie besteld. Deze week worden de pakketten bij iedereen thuisbezorgd door de vrijwillige chauffeurs van LochemEnergie. Elektrip stelt hiervoor elektrische deelauto's beschikbaar voor een snelle, veilige en duurzame levering aan huis. Tevens dank aan bouwbedrijf Kreunen voor het beschikbaar stellen van een opslagbox.

En nu aan de slag!

Want nu gaan we met z’n allen natuurlijk zo snel mogelijk de folie achter de radiatoren plakken. Op het pakket vind je een instructie. Daarnaast geven we hieronder een stappenplan en wil je nog wat meer hulp, dan vind je onderaan deze pagina nog twee instructiefilmpjes. Klaar? Hard gewerkt? Laat het ons weten en deel je foto/filmpje op de Facebookpagina van LochemEnergie.

Radiatorfolie aanbrengen in 6 stappen.
Dit heb je nodig: pakket radiatorfolie, schaar/stanleymes,wasknijpers, koelkastmagneetjes, emmer sop met schoonmaakazijn. 
  1. Maak de randen van je radiator aan de achterkant schoon met een sopje met schoonmaakazijn en maak je radiator daarna droog. Zo zal de tape straks beter plakken.
  2. Meet de hoogte en breedte van je radiator en knip de folie op de juiste maat. Neem daarbij 5cm extra voor de hoogte en 10cm extra voor de breedte. Is je radiator te breed of te hoog? Plak dan 2 stukken folie aan elkaar met aluminiumtape.
  3. Plak de meegeleverde tape langs de onderkant van de folie. Let erop dat je de tape op de voorkant (meest glimmende kant) plakt. Plak ook een strook tape langs de bovenkant van de radiator. Laat in beide gevallen de tweede beschermlaag van de tape zitten, maar maak die al wel een stukje los.
  4. Hang wasknijpers aan de onderkant van de folie en laat de folie achter je radiator zakken. Zet de folie aan de bovenkant tijdelijk vast met magneetjes of wasknijpers
  5. Haal nu de beschermlaag aan de onderkant weg, verwijder de wasknijpers en plak de folie vast, zo netjes mogelijk langs de onderrand.
  6. Trek de folie strak omhoog, haal de beschermlaag van de tape weg en plak de folie zo netjes mogelijk vast. Knip of snij de overtollige randjes weg en de folie zit mooi strak en onzichtbaar achter je radiator. Besparen maar!
Bespaartijger
Wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar je harde werken (en het resultaat). Laat zien dat je een echte bespaartijger bent en plaats een foto of filmpje van je folie-plakwerk op onze facebook pagina. De leukste plaatsen we in de Berkelbode.
 
Heb je de smaak te pakken? Doe dan vooral ook komende weken weer mee, er komen nog een aantal mooie producten langs.
 
Handige Dennis brengt radiatorfolie aan
Ton's oplossing voor radiatoren