Mogelijkheden bij ingrijpende energiebesparende maatregelen

Datum: 
08/03/2017
Categorie: 

Met ingrijpend bedoelen we in dit geval maatregelen die veel geld kosten en/of waarvoor een bouw- of installatiebedrijf moet worden ingeschakeld. Denk bijvoorbeeld aan het isoleren van de gevel of het plaatsen van een warmtepomp. Hoe kunt u dit aanpakken?

Zelf je huis isoleren: het is niet iedereen gegeven om dit succesvol te doen

Zelf regelen

Regelt u alles liever zelf, kijk dan eens op het energieloket van de gemeente Lochem. Via dit loket is veel nuttige informatie te vinden. De energiecoaches kunnen u overigens ook persoonlijk een eind op weg helpen, tijdens een persoonlijk gesprek en een bezoek aan uw huis.

Woningabonnement

Via het energieloket vindt u informatie over verschillende subsidies en voordelige leningen. Maar denk ook eens aan het ‘woningabonnement’. Kort gezegd komt dit abonnement erop neer dat een stichting de energiebesparende maatregel voorfinanciert en zorgt voor de uitvoer van de maatregelen. U betaalt deze stichting maandelijks terug met het bedrag waarmee uw energierekening sinds de maatregel is gedaald. Uw maandelijkse lasten stijgen dus niet, maar uw woning is al wel direct een stuk comfortabeler én u draagt bij aan een schoner milieu. Op de website van LochemEnergie vindt u meer informatie over het woningabonnement.