In memoriam: Gert van den Brink

Datum: 
20/02/2018

Helaas moeten wij mededelen dat onze actieve vrijwilliger Gert van den Brink woensdag 7 februari om half vijf is overleden op 67-jarige leeftijd. Een hartstilstand werd hem fataal, en dat terwijl hij nog fit en actief was. Het is nauwelijks te bevatten. Gert was lid van de steunfractie van GroenLinks Lochem en ook zeer actief in LochemEnergie. Gert was niet iemand die op een podium wilde staan, maar achter de schermen werkte hij planmatig en met resultaat. Hij dacht overal goed over na, maar als er eenmaal een beslissing was genomen dan stond hij er vierkant achter.


Gert van den Brink (2e van rechts), was een van de enthousiaste energiecoaches van LochemEnergie

Gert heeft in zijn loopbaan in het sociale domein gewerkt. Na zijn recente pensionering ging hij weer parttime aan het werk. In LochemEnergie werd hij in het IPIN-project aangestoken door de nieuwe technieken voor verduurzaming van de energievoorziening in zijn huis. Hij voerde energiebesparingsmaatregelen uit en plaatste ook zonnepanelen op het dak. Hij was actief in diverse onderzoeken zoals over energie uitwisselen tussen buren in het Hanzenet-project en over het gebruik en de effecten van een thuisaccu in het HEMS-project. Ook heeft hij zich geschoold tot energiecoach.

Namens LochemEnergie is Tonnie Tekelenburg bij zijn herdenkingsplechtigheid aanwezig geweest. Het was hartverscheurend wat het de nabestaanden doet als iemand zo plotseling wegvalt. Wij wensen de familie veel sterkte in het verwerken van het verlies. Gert, we zullen je missen.