LochemEnergie op bedrijfsbezoek bij zonnepark Avri

Datum: 
25/09/2019

Zonnepark Avri, op oude stortplaats

John Susebeel en Elena Woessink van LochemEnergie bezochten de opening van zonnepark Avri in Geldermalsen. Met de bouw van het zonnepark heeft de oude afvalberg aan de A15 een nieuwe en duurzame bestemming voor de toekomst. Het zonnepark is met een oppervlakte van 12 hectare het grootste van Gelderland. Ook landelijk behoort het tot een van de grotere zonneparken. De ruim 34.000 zonnepanelen leveren samen een vermogen van 9.3 MWp op. Dit is voldoende om ongeveer 3.000 huishoudens van stroom te voorzien. Het zonnepark levert hiermee een belangrijke bijdrage aan de productie van schone en hernieuwbare energie in Rivierenland en het terugdringen van de uitstoot van CO2. 
Het park is in opdracht van Avri Solar B.V. aangelegd door de bouwcombinatie Solarfields / ib Vogt. Triodos Groenfonds en het Innovatie- en Energiefonds Gelderland (gemanaged door Oost NL) financierden het project. Qing Sustainable adviseerde Avri gedurende het gehele proces.  
Met behulp van crowdfunding ontstaat een unieke gelegenheid dat inwoners in de regio (de 8 Avri-gemeenten) direct participeren in het zonnepark.