LochemEnergie nomineert Tonnie Tekelenburg als VPRO's plattelandspionier

Datum: 
07/05/2019

LochemEnergie heeft Tonnie Tekelenburg genomineerd als Plattelandspionier. VPRO Tegenlicht zoekt mensen die de kracht van het landelijke inzetten voor de samenleving van de toekomst. 

Tonnie is al vanaf de oprichting van LochemEnergie in 2011 een grote drijvende kracht. Hij komt voortdurend met allerlei ideeën voor de vergroening maar daarmee ook de leefbaarheid van onze gemeente Lochem. Voor deze nominatie hebben we één van zijn ideeën moeten kiezen. De keuze is gevallen op E-TRIP: elektrisch deelvervoer mét chauffeur op trajecten in de gemeente zonder openbaar vervoer. De chauffeurs zijn medewerkers van de Superrr in Almen: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een prachtig voorbeeld van duurzaamheid én leefbaarheid.

Stem hier voor Tonnie >>>

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Steden zijn druk, vies en duur. Het Randland, zoals plattelandssocioloog Bettina Bock het gebied buiten de Randstad noemt, ontwikkelt zich snel. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid.

VPRO Tegenlicht zoekt vernieuwers die durven denken buiten de kaders van de stad, met vooruitstrevende ideeën over het samenleven van morgen. Mensen die gebruik maken van de kracht van het landelijke en met concrete oplossingen komen tegen krimp en sociaal isolement. Maar ook mensen die komen met nieuwe vergezichten en praktische plannen voor bijvoorbeeld nieuwe woonvormen, natuurbeleving, mobiliteit en voedselproductie.

  Tonnie Tekelenburg

Een jury kiest dé pionier van het platteland

Op zaterdag 25 mei zullen de vijf finalisten hun idee aan de jury en het publiek presenteren tijdens de speciale Meet Up in De DRU Cultuurfabriek in Ulft. Je kunt tot uiterlijk 16 mei 23.59 uur stemmen.

Stem hier voor Tonnie >>>