LochemEnergie Challenge 2017

Datum: 
11/04/2017

Voor de derde keer organiseert LochemEnergie samen met het Staring College de LochemEnergie Challenge, oftewel de ‘Energy Challenge’. De Energy Challenge is het project waar jongeren het verschil maken. Ze worden uitgedaagd om op eigen wijze campagne te voeren voor energiebesparing en duurzaamheid op school en in hun omgeving. Hierdoor ontdekken jongeren hun talent en maken ze kennis met de wereld van duurzaamheid, energie en techniek.

De 4e klassen van het VWO, dat zijn 108 leerlingen, gaan verder met hetzelfde onderwerp als vorig jaar: creëer in Lochem-West bewustwording over wat het betekent om gasvrij te zijn.

Gasvrij

2035, dat is het jaar waarin Nederland gasvrij moet zijn om de klimaatdoelstelling van Parijs te kunnen halen. Momenteel draaien we nog voor 94% op fossiele brandstoffen. Hoog tijd dus om te beginnen met wat voorwerk: wat betekent het voor Lochem-West? Niet alleen technisch, maar ook maatschappelijk, sociaal en financieel heeft 'gasvrij worden' grote gevolgen voor mensen, bedrijven en overheden.


Het organisatieteam van de Energy Challenge 2017

Eindpresentatie 3 juli

De leerlingen gaan in groepjes 2 dagen met dit thema aan de slag, en wel op 29 en 30 juni. De eindpresentatie voor belangstellenden, familie en medeleerlingen is op maandagavond 3 juli. De avond wordt verzorgd door de organiserende leerlingen Twan, Thomas, Kelly, Dineke, Romy, Hugo en Kamiel. Vanuit het Staring College worden de leerlingen begeleid door hun docent, de heer Van Stockum. Namens Lochemenergie zijn Thijs de la Court en Pieter Heinstra recent gestart met de voorbereidingen. Dit jaar wordt er samengewerkt met o.a. Stichting Welzijn Lochem en de Gemeente Lochem. Blijf op de hoogte van de voortgang via deze nieuwsbrief, Facebook en de regionale kranten!