Kay en Juha Wegerif dragen het EV-stokje (-stuurtje) over

Datum: 
13/06/2016

Kay en Juha Wegerif waren 3 jaar lang het gezicht van de elektrische deelauto’s van LochemEnergie. Ze gaan nu een andere weg en hebben hun werk overgedragen. Tijd om even met ze terug te kijken. “Best spannend, dat elektrisch rijden in het begin”, start Juha. “Wie kan het verst in zo’n elektrische Smart rijden?” Tonnie Tekelenburg werd kampioen: hij haalde 150 km én zijn huis. Kay strandde tijdens een gooi naar de eerste plaats, bij Intratuin aan de Goorseweg. Hij moest worden opgehaald en kreeg heel wat grappen te verduren.

Eigen specifieke expertise

Al vanaf het begin was Kay Wegerif betrokken bij het onderzoek en de plannen voor de elektrische deelauto’s van LochemEnergie. Hij kwam erbij vanwege zijn kennis van autotechniek. Broer Juha Wegerif raakte betrokken vanaf het moment dat de eerste vier Smarts hun intrede deden. Zijn studie op het gebied van administratie en verkoop kwam namelijk uitstekend van pas bij het promoten en verhuren van de deelauto’s. Beide jongens hebben in de afgelopen jaren veel gezien en geleerd.

 

Waardevolle testen

Enthousiast vertellen Kay en Juha over wat ze zoal hebben meegemaakt. Fijne herinneringen hebben ze aan de groepen studenten van de Universiteit Twente, die voor LE diverse onderzoeken hebben verricht. Behalve veel plezier leverde het Kay en Juha een berg aan kennis en nieuwe inzichten op. Dit laatste gold ook voor onderzoeken en testen die met Alliander en Eneco zijn gedaan. Uit de oplaadpalen werden data gehaald, gecombineerd met de gegevens die de broers verzamelden, en daarmee werden weer allerlei belastingen van het elektriciteitsnet getest. Mercedes was er als de kippen bij om de waardevolle data uit de auto’s te halen toen deze na 2 jaar bruikleen weer terug moesten naar de fabrikant.

 

De klant is koning

Juha en Kay kregen al snel in de gaten dat als je nieuwe klanten zorgvuldig voorlicht en een proefrit met ze maakt, je op termijn veel tijd kunt besparen. Dan wordt je niet meer midden in de nacht gebeld door een wanhopige klant die is vergeten hoe hij de auto moet starten. Bij nieuwe gebruikers vroegen de broers altijd eerst naar de ervaring met elektrisch rijden én met rijden in een automaat. Zo verklein je de kans om door een tuinmuur te knallen. En je hoeft niet aan het stuur van een klant te gaan hangen, die in haar zenuwen op alles let behalve het sturen.

De klant is koning, is altijd hun credo geweest.