Junior Energiecoach: met energie kun je lachen!

Datum: 
23/07/2019

Met Junior Energiecoach leren basisschoolleerlingen en hun gezinnen spelenderwijs over hun eigen energiegebruik. Motto is: met energie kun je lachen. Junior Energiecoach gelooft in het kind (8-12 jaar) als motor voor energiebesparing. Samen met hun ouders spelen de kinderen een spel met opdrachten en experimenten. Het spel duurt 6 weken en speelt zich deels online af maar vooral ook in de echte (offline) wereld. De gemeente Lochem maakt het mogelijk dat LochemEnergie dit spel gaat spelen met 50 gezinnen!

Varkentje Rund, het figuurtje van de Groninger animator Michiel Hoving, is als boegbeeld aan Junior Energiecoach gekoppeld. Net voor de start van het spel komen speciale Junior Energiecoach-filmpjes van Varkentje Rund online. Deze gaan vergezeld van geheime opdrachten en experimenten. De gezinnen moeten bijvoorbeeld op lampenjacht en stekker-expeditie.

Beperkt aantal deelnemers

Alle deelnemers starten op hetzelfde moment met het spel. Zij ontvangen vooraf per post een startpakket. Het spel is beschikbaar voor een aantal gezinnen uit de gemeente Lochem. Op de 7 basisscholen waar het afgelopen schooljaar duurzaamheidslessen gegeven zijn door LochemEnergie, wordt in eerste instantie gekeken wie wil meedoen. Het maximaal aantal deelnemers is dit jaar gesteld op 50. Er zal gekeken worden naar een zo evenwichtig mogelijke verdeling over de verschillende scholen. 

Bedenker

Junior Energiecoach is een concept van Arjan Lucius. De gemeenten Groningen en Noordenveld, Rijksuniversiteit Groningen en GasTerra steunen Junior Energiecoach. Gezinnen afkomstig uit deze gemeenten en van deze organisatie kregen  begin 2019 de primeur van het spelen van het spel. In de gemeente Lochem kunnen in het najaar van 2019 dankzij ondersteuning van de gemeente 50 gezinnen deelnemen.