Geslaagde info-avond over energie besparen in Laren

Datum: 
23/05/2017
Lokatie: 

Op 10 mei kwamen ruim 70 mensen bijeen in Kulturhus ’t Kruispunt in Laren om geïnformeerd te worden over de laatste nieuwtjes omtrent energie besparen. De avond werd georganiseerd door LochemEnergie, de gemeente Lochem, Wakker Laorne en Hoom. Carolien van Hemel, bestuurslid van LochemEnergie, trad op als gastvrouw en introduceerde de verschillende sprekers.

Gemeente Lochem

Wethouder Bert Groot Wesseldijk voerde als eerste het woord. Hij gaf aan blij te zijn dat er in Lochem veel wordt gedaan om energiebesparing te bevorderen - niet alleen door te adviseren over gedrag maar ook door te kijken naar technische mogelijkheden. “Duurzaamheid wil je doorgeven aan de volgende generatie.”

LochemEnergie

Paul Stolte van LochemEnergie maakte in zijn presentatie duidelijk dat duurzame energie voor iedereen bereikbaar is. "Bespaar wat je kunt, wek de energie zo veel mogelijk lokaal en groen op en koop de rest duurzaam in." Via LochemEnergie natuurlijk.

Hoom

Marc Smijers, technisch specialist van Hoom, vertelde dat energie besparen niet alleen financiële voordelen heeft. Ook het toegenomen comfort weegt mee. Bijvoorbeeld bij vloerisolatie. “Stel je hebt last van koude voeten. Dan zet je de verwarming vaak een tikje hoger. Maar dit kost zoveel energie, daar houd je vaak geen rekening mee. Isoleer je de vloeren en je gaat besparen. En niet te vergeten, het comfort neemt direct toe én je hebt geen last meer van koude voeten."

Energiecoaches

Via www.energieloketlochem.nl kan een afspraak worden gemaakt met een energiecoach. Hij adviseert u gratis over aanpassingen waarmee in uw geval het beste kan worden begonnen. Daarbij zal hij de kleine maatregelen niet vergeten, zoals het aanbrengen van tochtstrips, apparaten niet standby laten staan etc.