Feestje bij de sluis voor waterkrachtturbine

Datum: 
06/09/2018

Op zaterdag 25 augustus jl. – tijdens het Berkelfestival - werd het projectbord voor de bouw van een waterkrachtturbine door EefdeWaterkracht feestelijk door wethouder Henk van Zeijts onthuld. Net op het moment dat Van Zeijts aan het touw trok voor de onthulling, kwam de regen met bakken uit de hemel. Voor een waterkrachtturbine heb je veel water nodig, zullen we maar zeggen. Maar met een glaasje bubbels in de hand was het gezellig toasten in de tent die we voor de gelegenheid opgezet hadden. Met het feestje bij de sluis gaven we meteen het sein voor de herstart van de verkoop van Watercertificaten om ons project te financieren. Kijk daarvoor op eefdewaterkracht.nl.

Leden van de werkgroep Waterkracht met wethouder Henk van Zeijts (derde van links)

Na de toast ging vrijwel iedereen mee naar Het Hart in Eefde, waar over Landustrie, de Watercertificaten en het aanstaande visveiligheidsonderzoek werd verteld. Bekijk het promotiefilmpje voor een impressie van het project.

Na het informatieve gedeelte ging vrijwel iedereen de dansvloer op voor een workshop salsadansen door de Lochemse dansschool Bailamore. Daarna volgde een heerlijk warm buffet onder het genot van vrolijke salsamuziek. Al met al mocht de werkgroep zo’n zestig bezoekers ontvangen.

De heren druk bezig met het oefenen van hun salsa-pasjes

Genieten van het heerlijke buffet. Linksachter de salsa-dj