Energiecoaches gaan bijna van start

Datum: 
14/03/2016
Categorie: 

In de tweede helft van april zullen 9 vrijwilligers (misschien zelfs 12?) tot energiecoach worden opgeleid. Op vier dagen leren zij van 16.00 tot 21.00 uur alles over energie besparen in een woning. De bedoeling is dat energiecoaches straks mensen op weg kunnen helpen bij het energiezuinig maken van hun woning. Het advies van deze energiecoaches zal gratis zijn.

Aandacht voor de bewoner zelf en het huis

Tijdens de opleiding is er aandacht voor de bouwkundige aspecten van de woning maar ook voor het omgaan met energie door een bewoner. Daarbij kunt u denken aan zaken als: Zijn de apparaten die een bewoner gebruikt energiezuinig?; Let de bewoner op sluipstroomverbruik?; Wordt de verwarming op tijd laag gedraaid? Onder de bouwkundige aspecten vallen onder meer de isolatie van dak, muren en ramen, de gewone installaties (cv en warm water) en bijzondere installaties zoals een warmtepomp of een warmte-terugwininstallatie.

Resultaten checklist voor u

Mocht u in de toekomst een van deze coaches bij u thuis willen uitnodigen; zij zullen per bezoek een van deze twee aspecten met u doornemen aan de hand van een checklist. Deze checklist vullen zij samen met u in, waarna u de lijst mag houden. U bepaalt zelf of u verdere actie wilt ondernemen. Desgewenst kan de coach u doorverwijzen naar bedrijven die u verder kunnen helpen.

Waar aanvragen nog niet bekend

Waar (hoe) u advies van de energiecoaches kunt aanvragen, bij de gemeente of bijvoorbeeld LochemEnergie, is nog niet bekend. Wij houden u via de nieuwsbrief op de hoogte.