Elektrisch rijden op Cleantech Tomorrow

Datum: 
12/04/2018
Categorie: 

Op 21 april vindt op vliegveld Teuge een groot evenement plaats rond duurzaamheid: Cleantech Tomorrow. De dag staat geheel in het teken van het “Dorp van de toekomst”. Dit is de reden waarom emovia (waarvan LochemEnergie partner is) op die dag aanwezig is. Want in het dorp van de toekomst zal ongetwijfeld elektrisch worden gereden.


Skydeck, Airport Teuge

Electric Experience: kijken, leren en zelf doen

Op 21 april kunt u alles zien en te weten komen over elektrisch rijden, bijvoorbeeld de prijzen en mogelijkheden voor opladen. Bijna alle merken en modellen elektrisch auto’s staan vóór het evenementterrein opgesteld, u kunt ze daar op uw gemak bekijken. Maar wat nog leuker is: in veel van deze auto’s mag u zelf rijden! Onder deskundige begeleiding mag u een proefrit van ca. 8 km maken, in de auto(‘s) van uw keuze.


Elektrische rijden: ontdek het zelf!
 

Elektrische auto delen: het kan op veel manieren

Ook is er volop aandacht voor het delen van elektrische auto’s. Delen is een uitstekend alternatief voor de tweede auto, die vaak ongebruikt vooral ruimte inneemt bij huis. Daarnaast maakt ‘delen’ het rijden in een nieuwe elektrische auto wellicht ook financieel haalbaar. Er zijn verschillende manieren om een auto te delen. Er zijn bijvoorbeeld deelauto’s zonder maar ook mét chauffeur, voor mensen die niet zelf kunnen of willen rijden. Op Cleantech Tomorrow staan diverse deelauto’s uit de regio. Maak kennis met de diverse vormen van delen. Misschien is dit zelfs wel aanleiding om (met een eigen energiecoöperatie of gemeente) een initiatief te ontwikkelen. Emovia helpt u graag op weg.

 
Auto's delen, het kan op verschillende manieren

 

V2H: zonne-stroom opslaan in een elektrische auto

Op het evenementterrein zelf is er aandacht voor o.a. V2H, Vehicle to Home, wat ‘van auto naar huis’ betekent. Het gaat hier om het opslaan van stroom die uzelf met zonne-panelen hebt opgewekt, in de eigen elektrische auto. Die stroom kunt u dan uit de auto halen zodra de zon niet schijnt. Hoe het werkt, wat ervoor nodig is, hoeveel het kost – emovia legt het uit én laat het in werking zien.

Emovia werkt voor Cleantech Tomorrow samen met haar collega’s van E-xpeditie.nl.