Eerste mijlpaal in Laadpalen Actie

Datum: 
03/01/2019

Eerste mijlpaal in Laadpalen Actie

Vrijdag 4 januari is de eerste laadpaal geplaatst in het kader van de Laadpalen Actie van gemeente Lochem. Dat gebeurde in Eefde bij Restaurant De Sluis van het echtpaar Dikken. Zij zijn de eerste ondernemers die enthousiast reageerden op de aantrekkelijke combinatie van praktische hulp op maat en financieel voordeel, aangeboden door LochemEnergie. Ze kregen persoonlijke ondersteuning bij alle hobbels in het traject van keuze en aanschaf. Bovendien hebben de ervaringsdeskundigen van LochemEnergie ook meegedacht over de financiële exploitatie. De oplossing voor De Sluis is dat er bij de dubbele laadpaal ook een vaste plaats komt voor een elektrische deelauto.

De Laadpalen Actie houdt in dat LochemEnergie ondernemers volledig ontzorgt die een laadpaal bij hun bedrijf willen plaatsen. Bovendien krijgen de eerste 20 deelnemers een aantrekkelijke korting van 500 euro. Meer info: https://www.elektrip.nl/laadpalen-actie-gemeente-lochem. In november zijn zo’n 100 ondernemers in de gemeente benaderd, van wie een groot aantal persoonlijk is bezocht. Nu de voor bedrijven drukke periode van de feestdagen achter de rug is, volgen in januari de vervolggesprekken. Doel is elke ondernemer een passende oplossing te bieden.

Op woensdag 30 januari wordt in De Sluis een informatieavond gehouden waarbij de familie Dikken over haar ervaringen zal vertellen. Ook komen de verschillende mogelijkheden aan bod waarmee LochemEnergie ondernemers kan ondersteunen bij de overgang naar elektrisch vervoer. Dat kan bijvoorbeeld in combinatie met de opwek van eigen energie door zonnepanelen en watercertificaten. Bij die gelegenheid zal de laadpaal bij het restaurant officieel in gebruik worden genomen.