E-TRIP kan door!

Datum: 
07/03/2019
Categorie: 

E-TRIP oftewel een elektrische deelauto met chauffeur startte vorig jaar maart vanwege het wegvallen van de buslijn Laren-Holten. Deze E-TRIP auto is gestationeerd bij de Superrr in Almen en kan gereserveerd worden voor ritjes binnen de gemeentegrenzen of net daarbuiten, tussen 7.30 uur en 23 uur. Elektrip van LochemEnergie leverde de auto, medewerkers van de Superrr in Almen zorgden voor de planning en de chauffeurs.

Stijgende lijn

Bij de evaluatie nu na een jaar, was een duidelijk stijgende lijn van gebruikers te zien. De gemeente Lochem, Elektrip en de Superrr gaan daarom door. De intentie van alle partijen is dat E-TRIP een blijvende service wordt. De Superrr is erg blij met de uitbreiding van haar diensten die zij kan bieden aan inwoners van de gemeente Lochem. Daarnaast hebben medewerkers van de supermarkt die graag autorijden, meer afwisseling in hun werkzaamheden.

Voor het komend jaar staat er een publiekscampagne voor E-TRIP op het programma want het aantal ritten moet nog wel verder stijgen. Het is daarom ook de bedoeling om bijvoorbeeld gezondheidscentra te benaderen voor mensen die geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer en waarvoor de kosten een factor zijn.

E-TRIP op tijd reserveren

Een rit met E-TRIP moet op tijd gereserveerd worden. Het liefst een dag van te voren. Mensen kunnen daarvoor eenvoudig bellen naar 0575 43 1200. Betaling gaat via een 'ouderwetse' strippenkaart. Die zijn verkrijgbaar in Gorssel, Eefde, Almen, Laren, Harfsen, Barchem en Lochem. Op elektrip.nl staan de verkooppunten vermeld. Mensen kunnen daar ook een reservering maken.

Pendeldienst

E-TRIP chauffeurs verzorgen ook de pendeldienst. Daarmee kunnen mensen in de westelijke kernen zonder eigen vervoer hun documenten ophalen in het gemeentehuis. Het ziet ernaar uit dat de pendeldienst daarmee ook een blijvende service kan worden.