Doe mee: ontwerp de waterspeelplaats van je dromen

Datum: 
13/09/2016
Categorie: 

Water werkt

De werkgroep Waterkracht wil graag dat ook kinderen zich realiseren dat je water voor je kunt laten werken. Kinderen zijn immers de volwassenen van de toekomst. Water kan dingen voor je meenemen, dingen in beweging zetten en dus ... ook stroom opwekken.

Om deze bewustwording te stimuleren heeft de werkgroep een ontwerpwedstrijd uitgeschreven: kinderen en volwassenen worden uitgenodigd om een water-speelobject of zelfs een hele waterspeelplaats te bedenken (en uit te werken). Een plek waar kinderen aan den lijve kunnen ervaren dat water dingen voor je kan doen. Naast het educatieve element moet waterpret natuurlijk de belangrijkste attractie zijn.

Gratis educatie/demonstratie

Op Sunny Sunday heeft de werkgroep zelf een opstelling gemaakt van goten waar water doorheen stroomde dat twee turbines aandreef. Lees meer hierover elders op de website. Inmiddels is een kleine opstelling van deze installatie gemaakt, die geschikt is voor – gratis – demonstraties. We hopen zo mensen te stimuleren om mee te doen aan de ontwerpwedstrijd. Wij denken aan scholen, maar ook aan verenigingen en clubs van jongeren en volwassenen.

Vraag een demonstratie van de waterspeelinstallatie aan op info@lochemenergie.net.

Aan het waterrad was (onder de paraplu) een lichtbak gekoppeld met de oplichtende letters: JE EIGEN ENERGIE! Het werkte fantastisch.
 

Doe mee met de ontwerpwedstrijd!

LochemEnergie wil ervoor zorgen dat het winnende ontwerp voor een waterspeelplaats op termijn zal worden gerealiseerd. Voor de winnaars, die in 3 leeftijdscategorieën worden ingedeeld, zijn er leuke (water-gerelateerde) prijzen.

In het weekend van de Sinterklaasintocht zullen de ontwerpen worden tentoongesteld. Het publiek kan dan een stem uitbrengen. Behalve een publieksjury zal er ook een vakjury zijn. Lees de folder voor meer informatie.

Video: Speciaal voor kinderen - ontwerp je eigen water-speelobject of zelfs een hele waterspeelplaats