Discussieavond Windenergie

Datum: 
12/02/2014
Categorie: 

Niets levert zoveel discussie op als windenergie. In vergelijking met de andere duurzame energievormen is windenergie de meeste rendabele vorm en levert onze coöperatie de meeste opbrengsten op.

Wij willen onze bewoners enthousiast maken voor windenergie en verzet voorkomen. Daarom hebben wij een eigen, vernieuwende methode ontwikkeld “met frisse wind”. Een manier van werken waarbij de leden en lokale initiatieven zelf opties bedenken die goed aansluiten bij de behoeften van onze eigen lokale gemeenschappen.

We hebben de afgelopen tijd met de methode “Met frisse wind” een start gemaakt in Eefde en ervaring met actieve lokale participatie opgedaan. Nu is de pioniersfase voorbij. Vanuit het Bestuur van LochemEnergie is er de wens om de visie op windenergie tegen het licht te houden. Vanuit het project Stedendriehoekproject Frisse Wind, waar Tonnie Tekelenburg projectleider van is, wordt er kennis, kunde en begeleiding aangeboden om onze visie op wind verder te ontwikkelen.

Wil jij meepraten over Windenergie? Kom dan woensdag 19 februari naar de discussieavond over in de winkel van LochemEnergie (Nieuwstad 20a te Lochem). We beginnen om 19.30 uur.

Aan de hand van een aantal stellingen gaan wij met elkaar in gesprek over windenergie. Zetten we in op 0 of 4 windmolens? Durven wij het aan om 100% eigenaar te worden? Laten we de winsten terugvloeien in de gemeenschap of verrekenen we dit met onze (lage) energieprijs? De stellingen zijn gebaseerd op de werkwijze van LochemEnergie, de ervaringen in Eefde en een aantal belangrijke keuzes die wij als energiecoöperatie moeten maken.

Laat je even weten of je komt op info@lochemenergie.net?