Charge & Go-project afgerond: Elektrip gaat door

Datum: 
06/11/2020
Categorie: 
Hoe behoud je het gevoel van een eigen auto en persoonlijke bewegingsvrijheid maar beperk je de grote hoeveelheid CO2 uitstoot door die auto? LochemEnergie experimenteerde in de afgelopen 4 jaar met elektrische deelauto’s in allerlei vormen, was op zoek naar de juiste reserveringsapp en zette zich in voor veel meer laadpalen in de gemeente Lochem. Met hulp van het Charge& Go-project, gefinancierd door Efro. Het project loopt aan het eind van dit jaar af, maar we zijn voornemens de mooie resultaten door te zetten onder de naam LochemEnergie/Elektrip.
 
In 2016 werd LochemEnergie partner in het Gelderse CHARGE & GO project; goedgekeurd door de provincie Gelderland en gesubsidieerd via het Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) van OP-oost en de EU. De opdracht voor het gehele project was om duurzame oplossingen voor het vervoer in Oost-Nederland te onderzoeken en te testen. Onder leiding van de Radboud Universiteit in Nijmegen en met partners zoals Allego (laadpalen exploitant) en Van der Sijs techniek en automatisering. 
 
De specifieke opdracht voor LochemEnergie was om allerlei experimenten te doen die te maken hebben met het delen van elektrische auto’s. Elektrip werd geboren! Elektrip is de werkgroep van LochemEnergie onder leiding van Tonnie Tekelenburg. De werkgroepleden waren Hennie Altena (namens het bestuur), Loet Otto, Heidi Oldescheper, Mark Esterik, Wendela Vos, Marianne Scheepens en Nicoline Meutstege. 
 
Elektrip experimenteerde met verhuur van elektrische deelauto’s, dorpsauto’s, bedrijfsauto’s, deelauto met chauffeur, particuliere auto’s op ons deelplatform, bezorgdiensten enzovoort. Experimenten met laadpalen en vooral ook de zoektocht naar een goede reserveringsapp. Het project wordt in december 2020 afgerond. In drie wekelijkse pagina’s in de Berkelbode doen wij verslag van de resultaten. Maar gezien ook de beperkte ruimte, vooral de dingen waarmee wij hopen door te kunnen gaan na 1 januari 2021, onder de naam LochemEnergie/Elektrip!