Beleef het zelf: kom elektrisch rijden op de Electric Experience

Datum: 
20/12/2017
Categorie: 

Op zaterdag 20 januari 2018 organiseert Emovia de Electric Experience. Iedereen – nieuwsgierig, terughoudend of enthousiast – kan hier betrouwbare informatie halen over elektrisch rijden. Maar dat is niet het enige: bezoekers worden uitgenodigd om die dag zelf diverse elektrische auto’s uit te proberen. Onder begeleiding kan een route door de Zutphense binnenstad worden gereden.

De Electric Experience vindt plaats van 10.00 tot 15.00 uur in het hippe Noorderhavenkwartier te Zutphen (direct achter het bus- en treinstation, naast de grote P+R garage). Een viertal (biologische) horecagelegenheden opent hun deuren om te zorgen voor de inwendige mens. Voor iedere bezoeker die zich inschrijft, heeft Emovia een servet waarmee een gratis kop koffie met een oliebol kan worden gehaald.

100% elektrische auto’s, lichte bedrijfswagen en scooters

Vrijwel alle merken en modellen 100% elektrische auto’s zijn op het Event vertegenwoordigd. In veel van deze auto’s kan een proefrit worden gemaakt. Denk aan BMW, Volkswagen, Mercedes en Nissan. Deze merken hebben verschillende modellen geschikt voor 2 tot 7 personen. Ook zijn er lichte bedrijfswagens van Nissan, Renault, Peugeot en Citroën. En er zijn 100% elektrische scooters, met moderne techniek maar een mooie vintage uitstraling.

Informatiemarkt

In de Zutphense Broodfabriek kunnen geïnteresseerden terecht met al hun vragen over elektrisch rijden. Er zullen experts aanwezig zijn die antwoord kunnen geven op vragen over o.m. elektrische deelauto’s en het opladen van de auto's. De verschillende merken en modellen komen langs in een powerpointpresentatie. Daarnaast zijn er ook informatiepunten met diverse duurzame thema’s zoals zonnepanelen en woningisolatie. De Broodfabriek zelf wordt verwarmd door de kachels van VUURS, op dit moment de schoonste houtkachels van Nederland.

Broodfabriek Zutphen, ingang Noorderhavenstraat

Emovia is het initiatief van de Stichting Oost Nederland Elektrisch. Emovia wil de overstap naar elektrisch rijden vergemakkelijken om het autorijden in Nederland snel schoner te maken. Voor meer informatie kijk op de website van Emovia: www.emovia.nl