ALV met 'praatjes' en 'slimste mens'

Datum: 
07/06/2018

Op 29 mei jl. vond in Het Hart in Eefde de jaarlijkse ALV plaats. De opzet van de avond was anders dan anders. Na het officiële deel, waren er ‘praatjes’ van 4 minuten door leden van de 7 verschilende werkgroepen: wat doet de werkgroep, waar dromen ze van en waar zitten de knelpunten. Door het Petje op Petje af-spel, om de ‘Slimste mens van LochemEnergie’ te bepalen, kwamen we op een slimme manier in beweging. Want direct daarna stonden we - in opperbeste stemming en met drankje - aan een van de 7 werkgroeptafels om na te denken over de knelpunten uit het 'praatje'. Dank Caroline, Ria en Hennie.

Officiële gedeelte

Binnenkort staat op de website het concept-verslag van de ALV. Daar kunt u lezen wat er op 29 mei werd besproken. In deze nieuwsbrief wordt volstaan met opvallend nieuws: LochemEnergie is de weg naar professionalisering ingeslagen. De coöperatie heeft steeds meer (grote) projecten en leden. Als je zo’n 50 vrijwilligers goed wilt faciliteren om gecoördineerd aan het werk te blijven, als je een nog steeds groeiend aantal leden de goede service wilt geven en als je alles ook administratief goed wilt verwerken, heb je vaste, betaalde (deeltijd)krachten nodig. Enkele zijn er inmiddels aangesteld.

Praatjesmakers

Na het bestuurlijke gedeelte gaven 7 vrijwilligers een korte presentatie (4 minuten!) over de werkgroep waarin ze zitten: Waterkracht (Nicoline Meutstege), Zonneparken (???), Zon-op-Agri / Zon-op-huur (Ria Markvoort / Sven), Kantoor (Inge van Tilburg), Energiecoaches (Huib Holsteijn), Windkracht (Maarten Deelen), Gasvrij Laren (Martijn Jansen), Elektrisch vervoer (Wendela Vos)
Alle zeven vertelden ze waarom ze hun werk zo leuk vonden en ze eindigden met een hulpvraag.

Wie is de slimste van LochemEnergie? Marianne Scheepens en Cor van Eden!
 

Spelletje spelen: wie is het slimste lid?

Na de praatjesmakers kregen alle leden een LochemEnergie-pet. Ze werden verzocht om in de vrije ruimte te gaan staan. Toen werden er vragen gesteld die te maken hadden met de diverse werkgroepen. Alleen degenen die de vraag goed hadden, mocht hun pet op houden. Uiteindelijk bleven Marianne Scheepens en Cor van Eden over. Zij wonnen een heerlijke prijs: een zaterdag rijden in de smart cabriolet.

Borrelen en babbelen

Na de presentaties was er per werkgroep een statafel, waar leden werden uitgenodigd om mee te denken over de hulpvraag die tijdens de verschillende presentaties was gesteld. Resultaat was dat leden naar de tafel van hun keuze liepen om daar geanimeerd in gesprek te gaan. Er werden drankjes geserveerd en er ontstonden goede ideeën. Al met al een avond om met plezier op terug te kijken.