Aardgasvrij wonen? Laren onderzoekt het!

Datum: 
21/02/2021
Categorie: 
Lokatie: 
De overheid wil dat we in 2050 allemaal aardgasvrij wonen. Maar hoe dan?! De projectgroep Aardgasvrij Laren zoekt naar geschikte alternatieven. Lees mee en laat je inspireren.
 
De Larense situatie werd eerst goed in beeld gebracht: 1750 woningen, waarvan de helft in het buitengebied. Het leidingennet is overwegend oud tot zeer oud, wat betekent dat Liander het in de boekhouding al heeft afgeschreven. Dat is gunstig. Gezamenlijke oplossingen voor verwarming zijn alleen in de dorpskern mogelijk, want de huizen in het buitengebied zijn te verschillend en staan te ver uit elkaar. Warmtewinning via grote bedrijven of uit kanalen en rivieren is niet aan de orde, omdat die er niet zijn of te ver weg liggen.

Geschikte opties voor Laren

Vier mogelijkheden blijven over: warmtepompen, cv op biogas, cv op waterstof of een kleinschalige warmtenet voor de kern van Laren.
Meer lezen over deze alternatieven voor aardgas? Ga dan naar aardgasvrijlaren.nl. Daar vind je ook tal van ervaringsverhalen van bewoners die al begonnen zijn met het verduurzamen van hun huis.
 
Inwoners van Laren vertellen wat ze al hebben gedaan