Lochem

Onderzoeker gezocht: Past kleinschalig wind op Kwinkweerd?

Datum: 
woensdag, 3 november, 2021

Durf jij buiten de bestaande kaders te denken en op zoek te gaan naar mogelijkheden om kleinschalig wind te realiseren op een industrieterrein? Wij zoeken een lid van LochemEnergie die in opdracht van de gemeente Lochem en LochemEnergie wil onderzoeken of er toch mogelijkheden zijn voor kleinschalige windenergie op industrieterrein Kwinkweerd.

Waterstof voor huizen in Berkeloord

Datum: 
vrijdag, 24 september, 2021

In de wijk Berkeloord in Lochem wordt op dit moment een pilotproject uitgevoerd waarbij een aantal huizen waterstof gaan gebruiken voor het verwarmen van hun huizen. Deelnemers in dit project zijn de Belangenvereniging Beschermd Stadsgezicht Berkeloord, Remeha, Alliander en LochemEnergie. Het project begint nu serieuze vormen aan te nemen.

Regenwater voor je tuin!

Datum: 
woensdag, 26 augustus, 2020
“Wat jammer dat al dat regenwater via de dakgoten in het riool verdwijnt!” dacht Sarah van Pelt-Elzinga, die sinds een jaar in Lochem is neergestreken. Haar huis heeft veel dakgoot. Dat het regenwater ongebruikt naar het riool geleid wordt was een doorn in haar oog.
 
Op zoek naar een betaalbare regenton stuitte ze op de witte IBC-containers die je vaak op boerenerven ziet staan.

Eerste snel-laadpaal in gemeente Lochem!

Datum: 
donderdag, 19 maart, 2020

Bijzonder voor een relatief kleine gemeente dat wij al een snellader hebben van 60 kW. Hij staat naast het gemeentehuis aan de Hanzeweg. Superfijn als je accu niet vol genoeg is voor een langere rit en je hebt beperkte tijd. Of je hebt (zakelijk) bezoek van ver met een elektrische auto. Ruim binnen het uur kunnen ze alweer beginnen aan de terugreis. Als ze dat willen. De gemeente Lochem financierde de aanschaf. LochemEnergie/Elektrip begeleidde de realisatie van de snellader, en staat ook voor de exploitatie.Goedkoop snel-laden voor iedereen, én ledenvoordeel

17 juni: Electric Experience Lochem

Datum: 
woensdag, 6 juni, 2018

Beleef elektrisch rijden! Zondag 17 juni organiseert emovia een Electric Experience op de Grote Markt in Lochem, van 12.00 -16.00 uur, emovia.nl. Op deze roadshow zijn veel modellen van elektrische auto's te bewonderen, maar je kunt ook zelf proefritten maken! Uiteraard zal emovia samenwerken, hoe kan het ook anders, met Elektrip van LochemEnergie. Aandacht voor deelauto's, E-TRIP, laadpalen, laadpunten, techniek, kosten, etc. E-xpeditie toont haar testrapporten van eigen onderzoek.

Instapdag elektrische auto's

Datum: 
woensdag, 16 september, 2015

in de Showroom van LochemEnergie 

aan de Koedijk in Lochem

 
Benieuwd hoe een elektrische auto rijdt? Kom dan kijken en maak een proefritje tijdens de tweede Instapdag op zaterdag 19 september van 10.00-17.00 uur aan de Koedijk 11 in Lochem.
Heb je al een auto met een stekker, maar laat je anderen graag kennismaken met elektrisch rijden? Kom dan met jouw auto en deel je ervaringen.

Wijkactie Heggerank Lochem

Datum: 
zaterdag, 31 januari, 2015

Op 31 januari 2015 vindt de eerste wijkactie plaats georganiseerd door LochemEnergie, de gemeente Lochem en Opgewekt Lochem (een groep van energieadviseurs en bouwbedrijven gevestigd in de gemeente Lochem). Het gaat om de straten rond de Heggerank, begrensd door de Enkweg. We staan op het grasveldje aan de Heggerank ter hoogte van de Stalkaars van 10.00 tot 14.00 uur.

Energielabel van de overheid

Het is een goed moment want op 6 februari krijgen inwoners van de provincie Gelderland een brief van de overheid met ‘hun energielabel’ op de mat. De gemeente is aanwezig om uitleg te geven over het energielabel en over subsidiemogelijkheden.

LochemEnergie en Opgewekt Lochem willen mensen in een wijk met soortgelijke woningen informeren over de mogelijkheden om energie te besparen, het wooncomfort te verhogen of zelf energie op te wekken. Dat is plezieriger wonen, goed voor de portemonnee, de werkgelegenheid in Lochem en goed voor het milieu.

FairTrade Energieontbijt was gezellig

Datum: 
zondag, 5 oktober, 2014
Op 27 september is op de Markt in Lochem het eerste Fair Trade Energieontbijt gehouden. Ongeveer 80 energieke mensen hebben gezamenlijk van een (h)eerlijk ontbijt genoten onder het genot van een muzikale omlijsting van Out of the Box.
In Lochem is al voor bijna 700 huishoudens aan zonne-energie opgewekt, reden voor een feestje. Wethouder Trix van der Linden opende het onbijt. Ze sprak haar waardering uit voor de mooie duurzame resultaten en het behalen van het predikaat Fairtrade gemeente. Tegelijkertijd gaf ze aan dat Lochem nog lang niet klaar is met het realiseren van duurzame energieprojecten.
 
 

Pagina's

Abonneren op RSS - Lochem