Lochem

17 juni: Electric Experience Lochem

Datum: 
woensdag, 6 juni, 2018

Beleef elektrisch rijden! Zondag 17 juni organiseert emovia een Electric Experience op de Grote Markt in Lochem, van 12.00 -16.00 uur, emovia.nl. Op deze roadshow zijn veel modellen van elektrische auto's te bewonderen, maar je kunt ook zelf proefritten maken! Uiteraard zal emovia samenwerken, hoe kan het ook anders, met Elektrip van LochemEnergie. Aandacht voor deelauto's, E-TRIP, laadpalen, laadpunten, techniek, kosten, etc. E-xpeditie toont haar testrapporten van eigen onderzoek.

Instapdag elektrische auto's

Datum: 
woensdag, 16 september, 2015

in de Showroom van LochemEnergie 

aan de Koedijk in Lochem

 
Benieuwd hoe een elektrische auto rijdt? Kom dan kijken en maak een proefritje tijdens de tweede Instapdag op zaterdag 19 september van 10.00-17.00 uur aan de Koedijk 11 in Lochem.
Heb je al een auto met een stekker, maar laat je anderen graag kennismaken met elektrisch rijden? Kom dan met jouw auto en deel je ervaringen.

Wijkactie Heggerank Lochem

Datum: 
zaterdag, 31 januari, 2015

Op 31 januari 2015 vindt de eerste wijkactie plaats georganiseerd door LochemEnergie, de gemeente Lochem en Opgewekt Lochem (een groep van energieadviseurs en bouwbedrijven gevestigd in de gemeente Lochem). Het gaat om de straten rond de Heggerank, begrensd door de Enkweg. We staan op het grasveldje aan de Heggerank ter hoogte van de Stalkaars van 10.00 tot 14.00 uur.

Energielabel van de overheid

Het is een goed moment want op 6 februari krijgen inwoners van de provincie Gelderland een brief van de overheid met ‘hun energielabel’ op de mat. De gemeente is aanwezig om uitleg te geven over het energielabel en over subsidiemogelijkheden.

LochemEnergie en Opgewekt Lochem willen mensen in een wijk met soortgelijke woningen informeren over de mogelijkheden om energie te besparen, het wooncomfort te verhogen of zelf energie op te wekken. Dat is plezieriger wonen, goed voor de portemonnee, de werkgelegenheid in Lochem en goed voor het milieu.

FairTrade Energieontbijt was gezellig

Datum: 
zondag, 5 oktober, 2014
Op 27 september is op de Markt in Lochem het eerste Fair Trade Energieontbijt gehouden. Ongeveer 80 energieke mensen hebben gezamenlijk van een (h)eerlijk ontbijt genoten onder het genot van een muzikale omlijsting van Out of the Box.
In Lochem is al voor bijna 700 huishoudens aan zonne-energie opgewekt, reden voor een feestje. Wethouder Trix van der Linden opende het onbijt. Ze sprak haar waardering uit voor de mooie duurzame resultaten en het behalen van het predikaat Fairtrade gemeente. Tegelijkertijd gaf ze aan dat Lochem nog lang niet klaar is met het realiseren van duurzame energieprojecten.
 
 

Op weg naar tweede dak!

Datum: 
dinsdag, 27 augustus, 2013

Nu de zonnepanelen op het gemeentehuis allemaal verhuurd zijn, en de zon nog volop schijnt zijn we begonnen met de voorbereidingen voor een tweede en derde dak om onze zonneparken op te realiseren. 

Inmiddels hebben zich al weer een aantal mensen gemeld als deelnemer en staan op de wachtlijst. Als we iets meer dan de helft van de inschrijvingen binnen hebben kunnen we de panelen gaan bestellen. Streven is om nog dit jaar het tweede park te installeren.

Over naar een elektrieke auto!

Datum: 
vrijdag, 12 juli, 2013

En dat wordt 'm dan! Binnenkort wordt mijn nieuwe elektrische auto afgeleverd. Een Chevrolet Volt.'s Zomers 60-70 km elektrisch, 's winters iets minder, maar altijd onbeperkt doordat er een benzinemotor zorgt dat de accu's altijd opgeladen worden. Maar de kunst is natuurlijk om zoveel mogelijk elektrisch te rijden.

Paul Stolte

Pagina's

Abonneren op RSS - Lochem