Gorssel

Zoncertificaten Vullerschool met 20% rente terugbetaald

Datum: 
maandag, 6 juli, 2020

De zonnepanelen op het dak van de VullerschoolIn 2015 nam LochemEnergie het initiatief om samen met de Vullerschool zonnepanelen op het dak van de school te plaatsen. Daar waren toen speciale subsidieregelingen voor vanuit onder meer de Provincie Gelderland en de voormalige Stedendriehoek (nu Cleantech Regio). Een van de voorwaarden was dat er ook een eigen bijdrage zou zijn. Daarop volgde een enthousiaste actie van betrokken ouders. In korte tijd wisten zij 169 certificaten à € 50 aan ouders, opa's en oma's en sympathisanten te verkopen en zo € 8.450 binnen te halen, waarna LochemEnergie het project kon realiseren.

Nu - na vijf jaar- betaalt LochemEnergie de ouders het geleende bedrag plus € 10 rente terug.

Zonnepanelen op koeienstal: mes snijdt aan twee kanten

Datum: 
dinsdag, 21 april, 2020
 
“Hoe kunnen we besparen op de energiekosten?” Deze vraag kwam elk jaar bij de eindafrekening weer op tafel bij de familie Boschloo in de Gorsselse uiterwaarden.  De drie elektrische boilers voor het agrarische bedrijf zijn stroomvreters.
 
Zonnepanelen op het grote dak van de in 2007 gebouwde koeienstal ... dat leek een zinvolle investering. Helaas, de bank wilde niet meewerken.

Zonnepanelen in gebruik op De Vullerschool!

Datum: 
vrijdag, 19 juni, 2015

Ondanks de regen (nog net niet te zien op de foto's) was er op vrijdag 17 juni in Gorssel een leuke bijeenkomst bij de ingebruikname van de zonnepanelen op de De Vullerschool.

De kinderen hadden prachtige zonnen gemaakt op bezemstelen. Dat zag er bijzonder feestelijk uit. Ze schreeuwden luid 'Wij willen zon' onder aanvoering van Marc Mobach - organisator voor LochemEnergie van Zon op School - maar helaas kwam er vanaf dat moment alleen nog maar regen. Een ijsje maakte veel goed.

Startbijeenkomst “elektrische deelauto” Gorssel

Datum: 
donderdag, 5 maart, 2015

Verslag Can Okur, student Utwente. Can doet onderzoek naar het deelautogebruik van leden van LochemEnergie.

“Op woensdag avond 25.02.2015 zijn we met negen geïnteresseerde leden van LochemEnergie samengekomen om het over het elektrische deelauto project in Gorssel te hebben.

Bij thee en koffie werd enthousiast over verschillende reserveringssystemen, een goede plek voor het elektrische deelauto in Gorssel en een goede begindatum gediscussieerd.

Het resultaat van de vergadering was dat we vanaf maandag 09-03-2015 met een testfase van acht weken in Gorssel beginnen. Tijdens deze acht weken wordt een elektrische deelauto (Mitsubishi Miev) van LochemEnergie in Gorssel ter beschikking gesteld.

Adopteer een elektrische auto! In Gorssel

Datum: 
woensdag, 18 februari, 2015

Onze elektrische deelauto’s zijn een succes en dat blijkt ook uit de verzoeken die wij krijgen en de belangstelling die we proeven in de kernen van de gemeente Lochem om daar elektrische deelauto’s mogelijk te maken. Vanuit die interesse denkt LochemEnergie te kunnen starten met drie deelauto’s in de kernen.

Voor de kern Gorssel nodigen wij leden en belangstellenden uit die actief mee willen denken en doen in het deel-auto-project op woensdag 25 februari om 19.30 uur in het Trefpunt in Gorssel.

Pagina's

Abonneren op RSS - Gorssel