Eefde

Duurzaamheidspionier Kamphuis uit Eefde: ‘Gasloos is zeker haalbaar voor de particulier’

Datum: 
woensdag, 21 november, 2018

Henk Kamphuis uit Eefde liet april dit jaar rigoureus zijn gasaansluiting en gasmeter uit zijn huis aan de Gaanderij verwijderen. Niet meer nodig. Als professioneel installateur heeft hij in de loop van de jaren een groot aantal duurzame energievoorzieningen in eigen huis toegepast en getest.

Conclusie: ‘Een gasloze woning is zeker ook haalbaar voor een particulier.’

EefdeWaterkracht kiest Landustrie!

Datum: 
woensdag, 6 juni, 2018

Na maandenlang onderzoek naar debiet, verval, eisen en voorwaarden, kwam de werkgroep Waterkracht tot een keuze van de techniek. Vervolgens werd, na een intensief offerte-traject, voor een fabrikant gekozen. Binnenkort wordt een intentie-verklaring gesloten met Landustrie uit Sneek. Dit bedrijf zal de turbine bouwen die lijkt op een enorme, langzaam draaiende 'wokkel'.

Nieuws over EefdeWaterkracht

Datum: 
dinsdag, 5 september, 2017

Na de laatste algemene ledenvergadering schreven de eerste deelnemers zich in voor bijna honderd Watercertificaten. Met het geld dat de deelnemers via de certificaten bijeenbrengen wordt de bouw van de waterkrachtcentrale gefinancierd. We hebben 1200 certificaten beschikbaar! Vanaf oktober gaan we de Watercertificaten in Eefde, Gorssel en Harfsen aan de man brengen.

Kunstwerk bij de sluis in Eefde

Datum: 
woensdag, 30 mei, 2012

LochemEnergie krijgt een eigen kunstwerk nabij de sluis te Eefde. Dit is een tastbaar resultaat van het project HighPort Eefde - gebiedsontwikkelingsproces. Er komt een concreet object dat past bij waterkracht: de bol van LochemEnergie met een bankje en prachtig uitzicht op het water bij de sluis.

Abonneren op RSS - Eefde